С какво убивате мотивацията на подчинените си

Проверете дали не грешите някъде
24 фев 2015 21:50, Теодора Драгоева
15
С какво убивате мотивацията на подчинените си
Снимка: outnow.ch

Шефът не е такъв само за да раздава заповеди. Той трябва да умее да сработва хората си, да ги мотивира и да осигури една процъфтяваща среда, в която работещите да се развиват.

Те трябва да се чувстват щастливи и ценени на работното си място, тъй като само по този начин са склонни да дават 100% от възможностите си, което пък е предпоставка за просперитета на фирмата.

Така че, ако вие самите имате отговорната позиция „шеф“, разберете кои са начините, с които може да убиете мотивацията на своите служители. Може би правите някои от следните грешки:

1. Токсични хора
Ако някога сте си взаимодействали с подобен тип хора, знаете колко разрушително и изтощително може да бъде това за вас. Токсичните хора „разпръскват“ негативизъм и разрушават спокойната атмосфера в офиса. Така че, ако имате подобни служители, трябва да измислите начин, с който да ги „неутрализирате“, за да не страдат останалите.

2. Никакво професионално развитие
Всеки работещ има нужда да знае, че постоянно ще се учи и ще се развива. И без това повечето работни места са по-скоро скучни и статични. Така че, вие като шеф трябва да се постараете да осигурите професионално развитие на всеки един от вашите служители – спрямо неговия капацитет и постижения.

3. Липса на визия
Ясно изградената визия за бъдещето определя посоката и помага на хората да знаят къде точно трябва да се съсредоточат. Без конкретна визия дори и най-добрите служители са по-малко ефективни, тъй като трудно могат да се отличат, неразбирайки мащабната картина.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
До 14 от Иво преди 9 години
Не съм съгласен с теб. Има много фактори, които въздействат върху мотивацията и основният от тях в БЪЛГАРИЯ е заплатата (замисли се защо). Не може да вземам 700 лв., а да ме карат да работя за 1700 и ти да ми разправяш, че ми липсвала мащабност и не съм можел да проумея елементарни работи. На всички им е ясно как действа "бизнесът" в България и за съжаление не е така, както трябва да бъде.
6
2
 
0
 
! Отговори
до Иво преди 9 години
Прав е лектора ти, но на теб ти липсва мащабност, за да го проумееш. Не всичко е пари и не мисли в заплата 1000, 2000, 5000... Статията е глупава тип жълто издание или женско списание, като се позовава на класически модели за поведение от 60те години....горе долу от тогава има наука, която се занимава с взаимоотношенията на работното място
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
на мен доста не мотивиращо ми действа, да ни събере шефа на края на годината да се похвали с хубавия финансов резултат, как всичко се увеличило, с изключение на заплатите
4
1
 
4
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Сега уча магистратура Мениджмънт. Един от лекторите каза, че мотивацията не идвала с работната заплата. И да ми увеличели заплатата, все тая, пак съм щял да върша същата работа. Затова специалистите препоръчвали "други и нефинансови методи за мотивация". Какви специалисти, какви 5 лева. Продажни ***, работещи в интерес на корпорациите, които нон-стоп се чудят как да си орежат служителите.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До езичникNE SAMO...NISKI I NIKAKVI HORA SUSHTO UBIVAT MOTIVATZIATA ZA RABOTA I JELANIETO DA HODISH NA RABOTA VUOBSHTEHORA, KOITO SE SRABOTVAT S DRUGITE I IM E PRIATNO NA RABOTA, NE VINAGI SA NA NAI-DOBROTO ZAPLASHTANEPO DEOBRE SPOKOEN I SHTASTLIV NA RABOTA ZA PO-MALKO PARI, OTKOLKOTO DA SE MUCHISH S ***
2
1
 
9
 
! Отговори
езичник преди 9 години
единственото, което може, де факто, да убие мотивация за работа е ниска или никаква заплата.
1
0
 
5
 
! Отговори
Умният собственик преди 9 години
на фирма действа така. Той знае, че за да се развива бизнесът му, трябва да получи най-доброто, на което са способни подчинените му в професията си. Умствено ограниченият собственик не осъзнава тези неща или си мисли, че е толкова "печен", та може да надхитри човешката природа.Институциите на бюджетна издръжка са нещо друго. Там, по начина, препоръчан в статията, разсъждават малко шефове - тези, които имат съвест и творческо отношение към работата си. Останалите си пазят мястото и не им дреме.