Как да живеете по-позитивен живот

Следвайте ги, за да сте по-щастливи
26 фев 2015 22:17, Теодора Драгоева
6
Как да живеете по-позитивен живот
Снимка: outnow.ch

Животът може да бъде добър и лош – в зависимост от гледната точка. Човек няма как да промени нещата, които му се случват и които са извън неговия контрол, но може да промени начина, по който реагира на тях. Именно по това се различават някои хора от други.

Обикновено позитивните жени и мъже си личат отдалече – те са винаги усмихнати и заредени с положителна енергия. Не, те нямат по-малко проблеми. Просто не се тормозят за голяма част от тях. Ако вие самите искате да станете по-позитивни - и съответно по-щастливи, трябва да спазвате следващите няколко правила:

1. Чувствайте се удобно в собствената си кожа

Това е първата стъпка, без която не можете да постигнете трансформацията, на която се надявате. Всеки човек се ражда с недостатъци. Приемете себе си или ако можете – променете това, което не ви удовлетворява. Важното е във всеки един момент да се чувствате удобно в своята кожа и да осъзнаете, че няма съвършени хора. Научете се как да обичате себе си, преди да заобичате живота.

2. Оценявайте това, което имате и никога не се сравнявайте с другите

Вие никога няма да се почувствате истински щастливи, ако постоянно се оглеждате в другите и желаете неща, които (все още) нямате. Тревата в двора на другата къща винаги изглежда по-зелена, но това не означава, че тя наистина е такава. Ако не успеете да оцените богатствата (материални и нематериални), които имате, вие никога няма да се почувствате удовлетворени и щастливи.

3. Виждайте положителното във всяка ситуация

Както вече казахме – не можете да контролирате живота, а само начина, по който гледате на него. Вие избирате дали да се чувствате тъжни, ядосани и разстроени, или пък да се съсредоточите върху положителното. Вие сами избирате дали да останете в лошото, или да го превъзмогнете и да започнете отначало.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Hahaha преди 9 години
Poruchkova novina. Poslanieto e: Naumete si, che vi e ubavo, shtoto imame oshte 3 puti da ocakame ***!
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С една дума - сложете розовите очила и живейте в свой собствен свят. Като ви наплюят - мислете, че вали дъжд. Като ви напсуват - мислете, че ви хвалят. Като ви свършат парите - мислете, че ви се е паднало от тотото. Когата жената ви откаже секс, мислете, че не е отказала на съседа. Когато ви е..т, мислете си, че вие е...е. Нали знаете кой живее в един свой собствен свят? Да, прави сте - лудите.
2
1
 
5
 
! Отговори
ЗАТВЪРДЕН СЕКСИСТ преди 9 години
Като не ви пука, особено. Ето как, да го живеете!
1
3
 
2
 
! Отговори
Митко Карфиола преди 9 години
Когато една жена се събужда от кома, първото нещо, което прави е да попита за семейството си.Когато мъж се събужда от кома, първото нещо което прави е да погледне "писалката" си и да се увери, че е наред.Така, че ако аз и семейството сме ОК и писалката ми работи, нямам от какво да се оплача. За всичко останало ще се погрижа аз!