Признаците, че сте набелязани за уволнение

Дано не разпознавате никой от тях
27 фев 2015 22:40, Теодора Драгоева
27
Признаците, че сте набелязани за уволнение
Снимка: outnow.ch

Никой човек не е застрахован. Всеки може да бъде уволнен в даден момент от кариерата си, а подобна случка е шокираща и болезнена за повечето хора. Те започват да се притесняват и да си задават въпроса: „Какво ще правя сега?“, както и да страдат, особено ако са инвестирали емоционалност в работата си.

В някои ситуации човек усеща, че „краят“ му наближава, докато в други уволнението идва някак изненадващо. Всъщност не толкова изненадващо, ако човек умее да разгадава скритите знаци.

Ето и кои са предупредителните сигнали, за които трябва да следите. В случай че забележите голяма част от тях, най-добре започнете да си търсите нова работа.

1. Вашата работа започва да намалява

Ако някой от вашите колеги започне да прави нещо, което по принцип вършите вие или шефът ви дава задача на друг, която преди това винаги е била за вас, значи определено нещо не е както трябва. Има голяма опасност да ви уволнят, дори това да се случи след месец-два. Може би шефът ви иска да подготви добре колегите ви, за да не търпи загуби, когато си тръгнете. Ако пък работите на смени, намаляването на часовете също е знак, на който трябва да обърнете внимание.

2. Хората започват да ви отбягват

Не всеки човек е добър „лъжец“, когато става въпрос за публична тайна. Ако вашите колеги знаят за предстоящото ви уволнение, може би на някой от тях ще му бъде трудно да се държи нормално около вас. Поради тази причина е възможно да започнат да ви отбягват, както и да не ви канят повече на обичайните обеди. Ако останалите започнат да се държат странно с вас, това е сигурен знак, че нещо не е наред.

3. Не ви канят на срещи/заседания/планьорки

Ако във фирмата предстои важна среща, но вие не сте поканени (за разлика от почти всички други), това определено не говори добре за вашия статус във фирмата. Твърде възможно е да не сте сред участниците по простата причина, че много скоро няма да бъдете част от компанията изобщо.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
7
 
! Отговори
и без това преди 9 години
Трябва сами да си сменяте работата на всеки 5 год., за да не затъпеете.
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В белите страни идва близък с пистолета и разхвърля сите шефове и шевчета.
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По-голям признак от това да ви връчат Заповед за прекратяване на договора,надали.
9
0
 
4
 
! Отговори
ei siktir преди 9 години
ot 5 godini otgovarqm i na trite priznaci i o6e ne sa me uvolnili
8
2
 
9
 
! Отговори
Stonewall Jackson преди 9 години
Едно време фашистите убиваха с куршуми,отровен газ,концлагери ... днес убиват с долари.
7
1
 
3
 
! Отговори
от Сидни Ав$тралия преди 9 години
до 20ами тя Пандата ще им оправи ранкинга скоро, все по агресивна я правят такива ферми за талаш отиват в dev\null блаклистват ги просто е крайно време да отиде при останалите ферми с контент боклукосвен това линкджуса който са накичили към 30-те сайта най горе които притежават ще им донесе негативно SEO заради спам с бек линкове
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В България когато се смени властта и започват едни бесни уволнения, няма нищо общо с написаното.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименВиж сега то тва си е симбиоза.Някои като се видят у власт и пари им идва яко желание за секс.Други пък се възползват от това.За трети нещата вървят ръка за ръка.На мен лично ми се струва странно.Винаги секретарката може да ти резне макарите докато ...емм говори на френски на малкото шефче в гащите.Нужно е само да поизперка.А луди дал бог.
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е,гледайте го откъм веселата страна.Ако утре умрете това дали вчера са ви уволнили е по маловажно от най маловажното нещо на тоя свят.
3
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За всички се отнася како (бате), за всички. Българският работодател е все още в питекантропската фаза от развитието си. А пък колегиалните ни отношения не са мръднали и милиметър напред - същия махленски клюкарник и злобарник е, какъвто си беше още през социализма.
2
0
 
17
 
! Отговори
Хахаха! Не и у нас преди 9 години
Колкото си по-близък на шефа, толкова по-малко работа ти се дава. Това, за което ти плащат, се възлага на някой друг.Не те викат на заседание?Делят парите за премии!Колегите ви избягват? Значи, някой е направил интрига зад гърба ви- казал е, че вие говорите за жената на шефа, че тя се облича без вкус. Отбягват ви днес, утре ще отбягват друг, за когото е тръгнала клюка.Шефът се държи странно, когато планирате отпуска? Значи гаджето му иска отпуска по същото време и вие ще й вършите работата
1
0
 
4
 
! Отговори
Дъ Бест преди 9 години
Ако шефа вече не ви прави забележка когато сте с бельо под поличката 2.открито предпочита устните доклади на някоя ваша колежка , 3.ако за да ви закара шофьора на шефа до у вас трябва да му обяснявате, че не сте такава на задната седалка