Най-лошите навици, с които увреждаме бъбреците си

Често потискане на урината
1
Най-лошите навици, с които увреждаме бъбреците си
Снимка: freeimages.com

Бъбреците са едни от най-важните органи в тялото ни.

През тях се филтрира кръвта, произвеждат се хормони, абсорбират се минерали, произвежда се урина, премахват се токсини от тялото и се неутрализират киселините. 

Увреждането или хронично затруднената функция на бъбреците влияе изключително зле на организма. Ако бъбреците са увредени твърде дълго време без да подозирате, това неминуемо ще рефлектира негативно върху цялостното здраве. Затова е важно да се обръща внимание на всяка промяна, свързана с бъбреците. 

Заболяванията на бъбреците се наричат още „тихи заболявания“ заради трудно разпознаваемите им симптоми. Ето защо е важно да се грижим за тях и да не правим някои неща, с които им вредим. 

Кои са най-лошите навици, с които увреждаме бъбреците си? 

1. Не пием достатъчно вода 

Най-важната функция на бъбреците е да филтрира кръвта и да премахва токсините и отпадните материали от организма. Когато не пиете достатъчно течности през деня, токсините се натрупват и причиняват сериозни щети на организма. 

2. Консумираме много сол 

Тялото ни се нуждае от натрий и сол, за да работи правилно. Но количествата, необходими за жизнените процеси, са много малки. Чрез пресоляване на ястията ние поглъщаме твърде големи количества натрий, който затормозява естествените процеси в клетките и причинява задръжка на течности. 

Това се отразява зле на бъбреците и с времето те престават да могат нормално да извеждат излишните течности от тялото. 

Това води след себе си куп здравословни проблеми, включително високо кръвно налягане, бъбречна недостатъчност, дори риск от инфаркт или инсулт.

Повече по темата по темата може да прочетете  в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
13
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
Хубави статии,които могат да се отнасят за всякакви увреждания и болести,за по-удобно - без подпис на СПЕЦИАЛИСТ