Не вярвайте на тези митове за брака!

Щастливите двойки не спорели
5 мар 2015 22:33, Мария Дуковска
9
Не вярвайте на тези митове за брака!
Снимка: Outnow.ch
Повечето хора се женят. Това е естествен процес в живота на по-голяма част от жените и мъжете по света. Някои хора решават да се врекат във вечна вярност по-рано, други на по-късен етап от живота си. По отношение на брака обаче съществуват множество заблуди, които като цяло имат негативен ефект върху нагласата на нежния и на силния пол.

Ето защо независимо дали имате сключен брак или не, е хубаво да се запознаете с най-разпространените митове по въпроса. Ето и кои са те:

1. Половината от всички бракове завършват с развод

Тази тревожна статистика идва от 70-те години на миналия век, когато в някои страни разводите без конкретна основателна причина са легализирани и масово съпружески двойки са решили да се възползват от новото си право.

През 80-те години процентът на разводите дори достига до 86, отчита професор Тери Орбъч от Университета на института в Мичиган. В момента процентът на разводи е много по-нисък. Изследване от 2011 година в САЩ показва, че само 3,6 души от 100 се развеждат.

2. Щастливите двойки не спорят

Според специалистите липсата на конфликт между двойките означава, че всъщност съпрузите не обсъждат неща, които имат значение. Професор Орбъч е проследил 350 двойки в продължение на 28 години и неговото мнение е, че в щастливите бракове има спорове. Нещо повече – изследване от Университета в Тенеси показва, че двойките, които минават през сътресения, са по-доволни в дългосрочен план от брака си. Според професора в щастливите бракове съпрузите са се научили как да се справят с конфликтите и разногласията по един здравословен и продуктивен начин.

3. Брачните двойки, които имат деца, са по-щастливи от тези, които нямат

Всъщност наблюдава се точно обратната тенденция. Проучване на Open University в Обединеното кралство сочи, че семейните двойки без деца са по-щастливи от отношенията си със своя брачен партньор, отколкото жените и мъжете, които са родители. Експертите обаче бързат да успокоят, че спадът в щастието не означава, че двамата съпрузи се обичат по-малко. Просто децата изискват време и енергия, които иначе двойката инвестира само в своите отношения.

Останалите митове прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: връзкабракмит
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
5
 
! Отговори
Бо преди 9 години
Ако не бях женен с деца, можеше и да повярвам на тази глупотевина! Дуковска, ти омъжена ли си и имаш ли деца въобще?
5
3
 
3
 
! Отговори
УМЕРЕН СЕКСИСТ преди 9 години
До сибирска"Мадам транссибирская", вие сте поредния индивид. От 2-ти. X-хромозомeн произход. Който вярва в приказни герои, истории и нереалистични утопии, дори в зряла възраст!
4
2
 
7
 
! Отговори
Тя преди 9 години
Голяма част от двойките не сключват брак , те не са в статистиките .Така, че няма как да са верни изчисленията.
3
3
 
7
 
! Отговори
jj преди 9 години
Само като прочетох първата лъжа спрях да чета надолу. В България официалните разводите са 50%. Всеки който го вълнува може да види в НСИ. От 22 000 брака през 2013, разводите са 11 000. Ама журналистчетата трябва да си надраскат тъпотията без да се направят и най-малки проверки.
2
10
 
9
 
! Отговори
УБЕДЕН СЕКСИСТ преди 9 години
От ранна възраст, виждам действителността. И не вярвам нито в брак, нито в митовете за брак!Но, по-голямата част от уомънките. Вярват и въжделеят, чак до смъртта си!...Колко, наивно и жалко....
1
2
 
14
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Не е...точно да се каже,че ожененият мъж живее по...дълго от ергена - просто времето му се струва по...дълго.