Уроци, които са ценни за децата

Учете децата на позитивно отношение към света
27 мар 2015 09:22, Михаела Лазарова
2
Уроци, които са ценни за децата
Снимка: photl.com

Казват, че децата са като бял лист хартия. От всеки родител зависи, какво ще бъде записано на него. Искаме да отгледаме възпитани, умни и щастливи деца, но всичко това е постижимо само ако им предадем някои ценни уроци.
Учим малките на обич и грижа към животните, на добри маниери, на уважение към възрастните и т. н. Ето още няколко урока, от които се нуждаят. 

Учете децата да не спират да четат и учат. 

Децата трябва да знаят, че обучението не включва само информацията, която се съдържа в техните учебници и книжки. Има много други разнообразни начини, чрез които да се учат, да се информират, да развиват своята креативност. 

Насърчавайте ги да посещават различни образователни курсове, кръжоци, уъркшопове. Тези срещи са интересни и забавни за малките, а също така упражняват и техните социални умения. 

Учете децата да играят добре с другите. 

Добрата игра днес е равносилна на добрата игра и взаимодействието с другите на един по-късен етап. Детската игра е като екипната работа. Всеки полага усилия за постигане на общата цел. Така малките се учат на толерантност, съпричастност, взимат под внимание чувствата на другите хора.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: децaсемействородители
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
235 преди 9 години
Блгарската дума за "workshop" е "работилница"...