Бързите храни вредят на мозъка и тялото

Бързите храни водят до пристрастяване
29 мар 2015 21:00, Михаела Лазарова
10
Бързите храни вредят на мозъка и тялото
Снимка: photl.com

Всички знаем, че бързите храни са вредни. Но много хора продължават да консумират подобни храни, без да си дават реална сметка какво точно се случва с тялото им. 

Бързото хранене носи бърза наслада и незабавно удовлетворение, което прави хората по-спокойни и лъжливо сити.
Нека надникнем по-надълбоко в човешкото тяло, за да видим как точно бързата храна му вреди! 

Може да взриви банковата ви сметка 

Преди да заговорим за здравословните вреди от бързата храна, трябва да отбележим, че този тип ресторанти лъжливо оставят усещане за евтина и засищаща храна. Поотделно съставните части на менюто изглеждат евтини, но само с един сандвич не можете да се заситите, нали? 

Затова трябва да вземете допълнителни екстри или пълно меню с включени гарнитури и напитки. Често пъти дори едно меню не може да ви засити. Така вместо да предпочетете малко по-скъпата ресторантска храна, приготвена по правилен начин, вие избирате бързата и лъжливо евтина, която на всичко отгоре засяга и здравословните процеси в тялото. 

Прави ви още по-гладни 

Съставките в бързите храни са създадени и премислени така, че да ви накарат да огладнеете скоро след консумацията. Веригите за бързо хранене използват опасни съставки, като например натриев глутамат, които доказано имат свойството да предизвикват апетита, влияейки на секрецията на инсулин от панкреаса. 

Сами можете да се досетите какви последици има това за здравето в следващ етап.
Освен това, вероятно сте забелязали как всички вериги за бързо хранене залагат на цветовете в рекламните си емблеми. Търговската схема не е случайна. Изследванията са установили, че комбинацията от червено и жълто помага за провокиране на метаболизма и увеличаване на усещането за глад.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Може би имат право.Незнам- вчера си хапнах в макдоналдс.Сандвич с картофки- 2 лв.Всичко беше супер,персоналът вежлив и приятен сандвичът топъл и вкусен.Не ми се иска да сравнявам това с тенекиената барака където мърляви същества облечени в мазни парцали сред смрад на изгоряло олио и стара извара продават баничка с боза пак за 2 лева.Шефът им бръмчи с мерцедес а те приличат на пакистански клошари.От тия дето режат корабите.
1
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Толкова глупости на едно място не бях чел скоро."Правилно приготвена храна в ресторант" ??????В бугарските ресторанти НЯМА правилно приготвена храна.Българските готвачи са АМАТЬОРИ включително и тези които са се кръстили "Шеф".А за засищането и бързото изгладняване нямам думи.Лошата храна те държи сит ДЪЛГО.