Какво ще ви трябва, ако ще си сменяте професията

Прочетете нашите съвети преди да скочите в неизвестното
6
Какво ще ви трябва, ако ще си сменяте професията
Снимка: outnow.ch

Ако не сте щастливи с професията си/работата си, най-добре се замислете да я смените и дори да стартирате частен бизнес.

Не се отказвайте от мечтите си, колкото и смели да са те, защото именно следвайки ги, можете да промените живота си към добро.

И все пак, преди да предприемете този скок в неизвестното, добре е да седнете и да си начертаете план за действие.

Ще имате нужда от четири неща, за да имате реален шанс за успех, в случай че сте решили да инвестирате в нещо собствено. А ето и кои са те:

1. Подкрепата на половинката

Добре е преди да тръгнете да си сменяте кариерата/професията, първо да получите съгласието и подкрепата на своята половинка. Все пак вие тръгвате на едно приключение и е хубаво да имате опора и компания по пътя.
В началото ще трябва да направите и инвестиции за новото си начинание (особено ако се касае за частен бизнес), а това означава, че ще трябва да свиете личните си разходи. Ето защо партньорът ви трябва да е в течение на събитията и да ги одобрява.

2. Пари/спестявания

Всеки нов бизнес има нужда от финансиране. Затова, ако нямате спестени пари, добре е да помислите откъде ще намерите въпросното финансиране и дали взимането на кредит/заем, би било подходяща крачка за вас.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
15
 
! Отговори
Дрън-дрън ярина преди 9 години
Общо взето "полезна" статия. Мога да напиша същата в стил "Какво ще ви трябва, ако сте гладен?"1. 3 филии хляб2. 200гр. шпек3. 200гр. кашкавал4. Маргарин/маслоНадявам се, да съм вил бил от полза, поне колкото горната статия.
2
0
 
6
 
! Отговори
връзкар преди 9 години
Само и единствено "връзки"..... всичко останало са глупости...
1
0
 
1
 
! Отговори
сияйна мъдрост преди 9 години
Докато от мене струи необтна мъдрост и аз сияя, в главата ми възникват следните противоречие и въпрос:Ако някой притежава гореизброените 4 неща, той вече е започнал, каквото ще започва и не се нуждае от тази статия. Обратно, щом някой чете тази статия, значи нещо от тия 4 му липсва!Тогава, за какво служи тази статия?