Любовта - какво забравяме за нея?

Любовта се появява в моментите, в които най-малко я очакваме.
19 апр 2015 23:00, Михаела Лазарова
43
Любовта - какво забравяме  за нея?
Снимка: Outnow.ch

Любовта е безгранична и има много лица. Тази, която двама души изпитват един към друг, може да бъде наистина специална. Но какво най-често забравяме за нея? 

Любовта е избор. Тя е различна от чувството на похот, което обикновено изпитваме в първите седмици от връзката, защото похотта е кратка. Ние сами избираме дали да обикнем даден човек, или не. 

Любовта не е увлечение и не граничи с манията. Тя не води до чувство на собственичество един към друг. Любовта е устойчива емоция. 

Любовта отнема време. За истинската любов трябва време, в което тя да може да се развие. Нужни са доверие и уважение, за да се чувстваш физически безопасно и емоционално защитен с партньора си. 

Заедно с времето любовта изисква и много търпение. Да се научиш да обичаш, означава да се научиш да бъдеш търпелив. Ако очаквате нещата да се случват твърде бързо, да имате пленяваща любов с партньора, значи имате погрешна представа за връзките. Не насилвайте събитията, търпението е един от най-ценните уроци, които може да научите.

В любовта трябват действия, не само думи. Тя е действие, изискващо постоянни усилия от всяка страна, от двама души, които дават еднакво емоции и жертви един към друг. Любовта е като път – понякога има препятствия, с които трябва да се справим.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: връзкалюбовромантика
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
=== преди 9 години
35, "Тук не ти е мястото,особенно в тази тема." - мда, това сигурно е написано от "влюбен и говорещ за любов човек"? В къщичката, в сайтчето на влюбените, обичащи и обичани, живеещи в любов и обич няма място за мен? Това всичкото написано с мнооооооооооооого любов, нали? От онази фалшивата.Да те светна, че обичаните и обичащи дават СВОБОДА, а не натирват, не гонят, не отхвърлят, не сочат, не парадират със себе си. Ако аз не съм от тях, то със сигурност и ТИ не си от тях.
21
0
 
0
 
! Отговори
=== преди 9 години
32, питах дали имаш идея за умиране. Виждам, че нямаш. Това е всичко, което ме интересува. Другите думи са ненужни.
20
0
 
0
 
! Отговори
=== преди 9 години
28, поредният разбирач...Хайде да ми дадеш акъл как да умра БЕЗ да се самоубия! Ако имаш отговор - давай го! Общественото достояние и ефирът е, за да получа отговор, как да напусна тялото си,без да го унищожавам сама физически. Не съм тук, за да ме съжалява някой или да събирам пукания и пуканки от непукисти, за които не ми пука. Умира ми се - ДА! Имаш ли предложение как това да се случи? Завиждам на всеки умрял оттървал се от такива като теб. Като умре един - на Земята й олеква! Ясно ли ти е?
19
3
 
1
 
! Отговори
=== преди 9 години
20, явно "надуването" ми не проработва. Дай акъл, за друго, нещо по-ефективно.
18
5
 
1
 
! Отговори
=== преди 9 години
22, търся съвети от разбирачи по живеене, как да умра без да се самоубивам. Любовта, която аз знам, тук, в този свят, я няма. Триизмерен, равен, скучен, на нищо не може да научи освен на още и още необичане.Ако имаш съвет дай ми, ако нямаш - не ми пробутвай прилагателни каква съм и що съм.Това търся тук в таЗ статия.
17
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 18Много си романтичен.
16
2
 
6
 
! Отговори
до === преди 9 години
Спокойно, ти ще пукнеш от надуване, няма нужда да се самоубиваш или да те убиват.
15
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нищо особенно.
14
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ималомедно време един Цар! Той си построил дворец целия в огледала.Отвън,отвътре на пода,тавана,навсякъде.Влезнало един ден едно куче в двореца. И щонда види,около него безброй кучета.Озъбило се кучето,всички кучета му се озъбили,разлаяло се кучето всички кучета в огледалото с цяло гърло се разлая ли.На сутринта,какво да види Царя,кучето мъртво.Умряло от страх.Закона какъв е? Ако няма пречки вътре в нас ,няма да има и такива извън нас.Всичко в света е нашия огледален образ.Нашето отражение.
13
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как се гледа семейство с 400 лв???Вие бъзикате ли се?
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Еманципация. Това е ключовата думичка. На всяко действие има противодействие и докато жените възмъжават мъжете ще бъдат все по-женствени. Любовта ще се променя ... може и да изчезне.ТЯ не е задължително да е приятно усещане. Тя те прави зависим до известна степен, някои я описват като болестно състояние. Всяко нещо с времето си
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За амбициите и еманципацията се изписа много.Това си е страх.Страх да разкриеш чувствата си към една Жена,страх да не би да получава повече пари,страх да не би да е на по-добра работа.Страх да би да се ползва с повече уважение страх от това дадеш любов.Страх от това да получиш любов.Вечния страх!Изкривените представи за амбиции и еманципация съвсем изкривиха реалността. Това е страх,а не стремеж да си независим.
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 10Нямало Жени за Обичане.Това искаш да ми кажеш? Не мога да се съглася с теб.
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 7,8Не разбирам! Изваждаш от контекста на твоите дълбоки расъждения и изказваш мнение.Аз,като читател разбирам само едно.Опитваш се да будиш в хората съжаление,впечатление.Много хора са не по-малко разочеровани от живота и хората,около тях.Защо си мислиш,че си единствена? Но,тях няма да ги разбереш,в тълпата няма да ги познаеш,в работата не знаеш кои са ,градския трянспорт едва ли.Но, не желаят да бъдат съжелявани.И те не по-малко от теб желаят Любов!Но,не това е начина.
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хората не обичат да се раздават от към чувства.Много хора подтиска реалните чувства към някого с години.Така минава време,забързани в ежедневието.Несподелят,мълчат.И всичко си оства,така.Забравено,подтиснато.Неизживяно.
7
7
 
2
 
! Отговори
=== преди 9 години
Приемам всякакви идеи и предложения за ефективно умиране, без да трябва да си го причинявам сама. Как най-бързо да предизвикам умирачката? Някой по-умен да ми даде съвет. Да платя на някой да ме убие? Мисля, че това ще е добре...
6
9
 
4
 
! Отговори
=== преди 9 години
Нищо не забравям. Понеже помня много, помня я много, искам да пукна. Днес. Тази вечер. Сега. Да умра и да не се връщам изобщо. Това е мечтата ми. Ама не ща да се самоубивам. Искам да пукна леко и безболезнено. На 32. И никога повече да не се върна тук. Никога. Ни-ко-га. Да не срещам ***, недорасляци, недоеб?алници, използвачи и страхливци. Жадни за плът и за нищо повече. Пълни кретини! НиКакъвци! Прости жени и *** ***. Днес, ако мога да пукна, да се трупясам, да умра. Мечтата ми! Моля се!
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хубава статия на Михаела.Разликата е обаче огромна с реалния свят.
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 4В това е истинското.Дори и в най-тежкото си положение,ще бъдеш подкрепен,разбран,и уважаван.Ако липсва,това не е истинско.Истинското е че когато има реални чувства те мислят в всеки един момент от твоето съществуване.Как се чувстваш,имаш ли работа,здрав ли си и всичко останало.
3
1
 
8
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 9 години
ЗАБРАВЯМЕ ....ВНИМАНИЕ КЪМ ЛЮБИМИЯТ ЧОВЕК ЗАЩОТО ТОЗИ ВИРУС КОИТО ГО ИМАМЕ НИ УБИВА-----БЕЗПАРИЧИЕ БЕЗ РАБОТА БЕЗ УВАЖЕНИЕ БЕЗ ЧЕСТ.