Личността определя хранителните навици

Невротичен тип личности – виждат спасение в храната
24 апр 2015 14:50, Михаела Лазарова
4
Личността определя хранителните навици
Снимка: Reuters

Питали ли сте се защо някои хора обичат толкова много пикантни храни, докато други строго се придържат към здравословния начин на хранене? 

Според проучване, личностните характеристики, до голяма степен определят нашите хранителни навици. В следващите редове може да видите малко любопитна информация по темата. 

Открити личности 

Хората с тази характеристика са по-склонни да се придържат към балансиран режим на хранене, като средиземноморската диета. Те определено не са фенове на червеното месо. Вместо това са склонни да се насладят на ежедневно меню, базирано на консумацията на зеленчуци, плодове, сирена, риба и морски дарове. 

Отговорни личности 

Този тип хора са склонни да търсят често информация за това как да контролират стресовите фактори. За тях е важно да прилагат техники за релакс и добро здраве. Те също избягват консумацията на месо и са най-малко застрашени от така нареченото емоционално хранене. В менюто им преобладават пресните плодове и зеленчуци, а сладкишите рядко достигат до масата им.

Повече по темата може да прочетете  в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Според статията, ако отговорните личности се хранят здравословно /според новите критерии, които не приемам/, то тогава защо нашите отговорнни политици и депутати са охранени и на коктейлите им присъстват тънки мезета от месо най-вече, както и скъп алкохол?Извод - ако критерият за начина на хранене е верен, то тогава нашите първи хора не са отговорни личности.Дотегна ми от тези кампании против консумацията на месо.Явно се иска да консумираме плодове и зеленчуци, натъпкани с химикали.
2
0
 
0
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 8 години
В БЪЛГАРИЯ ИНФОМАЦИОНИТЕ СЛУЖБИ ПИШЕ И СЕ ГОВОРИ ЗА ЗДРАВЕ И ОСЛАБВАНЕ.ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ МОЖЕ ДА СЕ ЧЕТЕ НА ВСЯКЪДЕ.А ЗНАЕТЕ ЛИ ЗАЩО ЗАЩОТО НАРОДА НЯМА ПАРИ ЗА ЯДЕНЕ.ТРБВА ДА СЕ ПАЗЯТ ДИЕТАЗА ДА ИМ СТИГНЕ ЗАПЛАТИ ТЕ ЗА ЦЕЛИЯТ МЕСЕЦ.ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ ДА ЖИВЕЕ ББ.ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ ОЩЕ ПОВЕЧЕ ДА КРАДЕТЕ
1
1
 
0
 
! Отговори
wtf преди 8 години
То цяла жп Гара Подуене / Сточна гара има ама бизнес климатъ е мноо зле и хварчат едни самолети , влакове и камиони .