Връзката между оргазмите и женското здраве

Оргазмите спомагат да намалите и желанието си за храна
25 апр 2015 23:00, Михаела Лазарова
13
Връзката между оргазмите и женското здраве
Снимка: Outnow.ch

Правенето на любов доставя не само удоволствие, но и редица ползи за женското здраве. Вижте няколко добри причини да правите по-често секс. 

Редовните оргазми спомагат за подобряване на кръвообращението в органите от коремната кухина. Този процес е важен и за растежа на здрави тъкани, както и регулирането на менструалния цикъл. 

Жените, които имат полов контакт поне веднъж седмично, са по-склонни да имат нормални менструални цикли, в сравнение с тези, които не се радват често на любовни ласки. Оргазмите са важни и за увеличаване на плодовитостта, а също така и за регулиране на функцията на хипоталамуса, която регулира апетита, телесната температура, емоциите, и хипофизната жлеза, която от своя страна регулира освобождаването на репродуктивни хормони, които предизвикват овулация и цервикалната слуз. 

Оргазмите осигуряват и цялостен лимфен масаж, което помага на естествения процес за детоксикация на организма, подобрява храносмилането и настроението. 

Редовният секс и оргазмите са важни за поддържането на здравословни нива на естроген. Желанието на всяка жена е да запази младостта за по-дълго време. Това може да бъде постигнато не само с редовни грижи, но и с редовни оргазми. Проучвания показват, че правенето на любов три пъти седмично, намалява стреса и помага да изглеждаме с до 10 години по-млади.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
13
 
! Отговори
Сами преди 8 години
Кола и жена трябва да се "карат" редовно ! Иначе ще ръждясат >>>>
1
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добри съвети, но колко ли жени ще се вслушат? Оргазъм без секс... А пък те точно това искат-оргазъм да има, но "да си запазя достойнството". Ами...пази си го...