Характеристиките на успешните нови предприемачи

Какво е общото между тях?
27 апр 2015 20:58, Теодора Драгоева
3
Характеристиките на успешните нови предприемачи
Снимка: outnow.ch

Ако планирате да започнете свой собствен бизнес, вероятно сте наясно, че това никак не е лесна задача. Заемайки се с такова начинание, човек се изправя пред много предизвикателства и трудности.
Въпреки това, ако имате нужните качества, мотивация и желание, то по-вероятно е да успеете. Освен това ще ви бъде полезно да се учите от примера на вече успешни стартирали предприемачи.

Ето и кое е общото между тях, което със сигурност ще ви бъде от полза:

1. Те винаги предпочитат да действат, вместо да мислят

Подробният план е полезен, но винаги съществува вариант нещата да не се случат, както сте ги планирали. Ето защо не трябва да обмисляте прекалено всяка своя стъпка, а по-скоро да се водите, спрямо идеята си и да действате повече. Разпределяйте по-голямата част от времето си в реална работа и много по-малко в нейното планиране. Все пак с практиката човек добива най-добрите знания!

2. Те смятат, че ограниченият капитал е нещо положително

Звучи странно, но това наистина е така. Когато човек залага по-малко, той се старае да развие бизнеса си и влага всички свои усилия в това начинание - да го разраства. Ако пък се влагат повече пари, има по-голям риск от провал. Това е така, защото човек е спокоен, че има достатъчно средства, които да инвестира (дори да е на загуба), но реално това го прави по-муден в работата му.
 

Още по темата может да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Калина Станкова преди 8 години
Важното е да има изрядна документация , успешно финансиране и счетоводство .
2
0
 
6
 
! Отговори
Запознат преди 8 години
Да действаш, без да мислиш е черта, която не искам да имам!
1
0
 
8
 
! Отговори
У насНе е точно така преди 8 години
Предприемачите се делят на два вида:1/ Такива, които любезно ще отговорят на всички въпроси на интервюиращия, освен на един единствен - откъде се е взел първият им милион, благодарение на който са основоположили успешния си бизнес.2/ Онакива, на които и през ум не им минава да действат вместо да мислят. Това се дължи на ограничения им капитал, част от който са спестили с много усилия, а останалата част са взели на заем. Колкото и успешни идеи да имат, ако нямат опора във властта, ще фалират.