Синовете "взимат здравето" на майките си

Нямат желание да помагат и да участват в домакинската работа
3 май 2015 12:45,
36
Синовете "взимат здравето" на майките си
Снимка: Getty images/Guliver photos

Синовете могат да причиняват много грижи и тревоги. Последно изследване на учени от университета на Торино показва, че ако жената работи и има син, автоматично попада в групата с повишен риск от сърдечносъдови болести и от сърдечни пристъпи с летален изход, съобщи в. "Дейли мейл", като се позова на данните от 8-годишно наблюдение на 100 000 жени.

Още по темата

За причините за повишения риск се знае малко. Възможно е те да се крият в това, че синовете нямат желание да помагат на майките си и да участват в домакинската работа. Това води до допълнително натоварване на жените. Освен това синовете по-често се карат с родителите си.

В изследването повечето жени са работили, а 60% са имали най-малко по едно дете. Сама по себе си работата им не е била вредна за сърцето. Причината за по-голямата предразположеност към сърдечносъдови болести се е дължала само на наличието на синове.

Работещите майки, които имат най-малко две момчета, повече от 2 пъти по-често са имали проблеми със сърцето, отколкото бездетните жени. А наличието на момиче в семейството не се е отразявало на статистическите данни.

Според сътрудниците на университета на Торино, дъщерите оказват по-голяма подкрепа на майките си и по-рядко ги карат да се притесняват и вълнуват.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имам син на 8г.Наблюдавам го много внимателно - на него генетично му е заложено да изисква от жените да го обслужват. Той няма откъде да го види този модел на поведение - носи го в себе си. Яростно се съпротивлява от съвсем малък, ако аз изискам да направи нещо сам. Когато е само с баща си - изпълнява или съпротивата е чувствително по-малка.
24
0
 
1
 
! Отговори
Майка до номер 18 преди 8 години
Евалата, акъллия! Интелигент и анализатор, жив да си! Сал дето не видяхме твоето мнение по въпроса, изключая мнението ти към майките...Май повечко шамарчета си ял като малък??
23
0
 
2
 
! Отговори
rainbou1 преди 8 години
Въобще най-големия проблем за здравето не са синовете - каквото и да става, на 18-тия им рожден ден могат да им спрат храната и подслона, ако не се подчиняват - докато с тъпите ***, за които са се излъгали да се омъжат, не може да се процедира така.
22
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До маги 25Някой който е ПО-УМЕН от *** селска пръчко!
21
3
 
4
 
! Отговори
маги преди 8 години
поредната простотия.......... всичко е индивидуално. що за констатации....... кой ги направи?
20
5
 
3
 
! Отговори
знайко преди 8 години
нормално любовта на майката към сина и е безгранична,както и на бащата към дъщерята
19
3
 
17
 
! Отговори
me преди 8 години
Мда, а после взимат здравето и на жените си, щото майките им са ги научили да мързелуват и да не помагат в нищо без скандал. А тя жената не е точно като да си седи вкъщи по цял ден и да си бърка в носа. Ходи на работа, после се връща и продължава да работи, щото принца е мноого изморен.
18
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 20Имам два въпроса.От кой тупрак на дълбоката провинция си?И другия е, средното образовани изкара ли го или ти го дадоха. За "ВиШУ" не питам.....
17
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 20Няма как кухар като теб да раздава квалификации.Поздравявам те с поредната "Добра новина" от блатото Беге."Бащата на убития Петьо: Детето изстина в ръцете ми!"И твоето време ще дойде.А това с "оставянето на децата да вървят своя път" ДОКАЗВА БЕЗУСЛОВНО колко ти куха зелката.Проблема не е че си ***/а а че не го разбираш.Такива ги определят като имбецилни.
16
0
 
8
 
! Отговори
до 18 преди 8 години
Някак останах с усещането, че..... меко казано, си тъпичък. Незнам защо така.....Иначе искам да кажа, че децата трябва да се подкрепят и обичат. Те трябва да си вурвят пътя сами, така че, родители, не се бъркайте в живота на децата си! И никога не забравяйте какви сте ги вършили на тяхната възраст ;)
15
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Майка"Децата носят радост и гордост. Не може само да се носиш безгрижен, свободен и здрав из живота!"Противоречиш си в горните две изреченияРазбираемо. Глупавите хора са доста объркани.А относно второто изречение .......мога да се обзаложа че има такива случаи и аз съм свидетел на тях но те са запазена територия за по-качествената част от човечеството. А ти и останалите *** не сте от тях.
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изследването е доста повърхностно.Истината е далеч по-потресаваща но ще си я запазя за себе си.Плебса трябва да бъде мачкан.
13
2
 
4
 
! Отговори
ционистка глупост преди 8 години
Тоест, статията казва - ако имате момче, най-добре му направете операция за смяна на пола още докато е малко.
12
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредната пропагандна статия.След като не успяха да убедят българина , че Путин е диктатор,сега ционистите се опитват да унищожат Българиякато унижат и депресират българските мъжепредизвиквайки масирани самоубийстванормално за този сайт
11
0
 
4
 
! Отговори
mainata преди 8 години
Има мйки и майки
10
2
 
14
 
! Отговори
Майка преди 8 години
Имам син и не вярвам и дума на това изследване! Децата носят радост и гордост, а че има грижи по тях - това е нормално, но не съкращава живота. Не може само да се носиш безгрижен, свободен и здрав из живота!
9
3
 
4
 
! Отговори
Сп???нс преди 8 години
От приятелите ми ,никой не чете вестник, за сметка на това жените им актуализират фасе бука денонощно , вечерята я приготвя кварталната кръчма
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пази Боже,ако към всичките ѝ задължения,жената търпи и системно ,домашно насилие и мобинг-става нетърпимо и животоопасно за жените!
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЖороПървиЖената по принцип,работи повече от мъжа,или е по-ангажирана с ммного и различни грежи.Макар и малки,в сравнение на тези,на мъжа,те отнемат цялото време на жените и ги поставят в стресова ситуация,в и без друго-стресовото ни време.Домакинската работа,работата извън дома,грежата по децата-са твърде ангажиращи дейности,които само мъж,който помага вкъщи,може да разбере.
6
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На синовете обикновено им се казва "ти нали си мъж" сякаш е нещо повече от другите хора и те растат с някаква страна заблуда. Живота днес е много динамичен и не може вече мажа да седи с вестник в ръка и да чака жена му да приготвя храната, да чисти, да пере и каквото се сети човек. Вече всички трябва активно да се грижат за дома и децата. Когато сина има за пример баща си как се работи от всички за да бъде наред дома тогава няма да има за никого риск за здравето.