Радвайте се, че сте жени!

Жените страдат по-рядко от меланом
8
Радвайте се, че сте жени!
Снимка: photl.com

Често ние, жените, проклинаме женската си природа. Обикновено мразим месечния си цикъл заради трудностите, болките и неудобствата, които ни причинява. Страхуваме се от раждането, борим се по-трудно с килограмите, отколкото мъжете. 

Яд ни е, че трябва да полагаме огромни усилия за красивия си външен вид, но не си даваме сметка, че да си жена е не просто привилегия – това носи дори ползи за здравето! 

Ще ви представим 5 солидни причини да се радвате, че сте жени! 

Болестта на Паркинсон 

Въз основа на анализ на седем проучвания, изследователи от Университета във Вирджиния съобщават, че мъжете са 1,5 пъти по-склонни да развият болестта на Паркинсон от жените. 

Една от причините за тази разлика се оказва естрогенът. Той предпазва жените от това невродегенеративно разстройство. Ефектът обаче не е добре изяснен. 

Сред страдащите от Паркинсон е установено още, че някои симптоми могат да бъдат по-изразени при жените за разлика от мъжете. Например, жените страдат повече от хронична умора от мъжете. 

Рак на черния дроб 

Жените са по-малко склонни да развият хепатоцелуларен карцином от мъжете. Това е най-често срещаният тип рак на черния дроб. Честотата при мъжете е приблизително 3 пъти по-висока, отколкото при жените.

Изследователи от университета в Болоня, Италия, стигат до подобно заключение през 2001 година след проучване на 417 пациенти, 313 от които с цироза на черния дроб (основен рисков фактор за рак на черния дроб). Останалите пациенти били с вече диагностициран хепатоцелуларен карцином. 

Жените с фатални случаи на този вид рак на черния дроб живеели средно с по няколко месеца по-дълго от мъжете. Учени от Университета в Питсбърг пък установили, че жените, чиито тумори не били възможни за хирургическо отстраняване, живеели средно с по 5 месеца по-дълго от мъжете, според проучване, публикувано в Hepatology International през 2008 година.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
Айгъра преди 8 години
Аз кат не сам женен ,та кжо..>Не можем да переме назадоволени семейни ли ?
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** ,радвай се!Радане и ти! Ами за триполовите ,признати от ГЕРБ ,ДПС, РФ, ПФ, дали важи? Сигурно. Само онези ,*** от Атака ,не пожелават здраве на триполовите в България.Долни гадни *** ,завиждат.Хак ,им!
1
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мдаааааааа, а мъжете страдат по-рядко от рак на гърдата и на матката.....