Как да увеличите своето влияние в службата

Няколко полезни съвета
21 май 2015 21:45, Теодора Драгоева
1
Как да увеличите своето влияние в службата
Снимка: outnow.ch

Авторитетът се печели, а не се дава даром. Дори някой да ви е дал възможност да управлявате, ако вие не съумеете да спечелите уважението на своите подчинени, няма да можете да ги управлявате добре.

Авторитетът може да се измери по всякакви начини: чрез социално влияние, чрез положение в определена ниша или индустрия, чрез слава и имидж и др.

Ние живеем в един свят, в който някои хора имат повече власт от други и въпреки това възможността да управляваш, а другите да те следват доброволно, не се полага даром. Трябва да я заслужите.

Ето и пет съвета, които ще ви помогнат:

1. Казвайте мнението си и се придържайте към него

В бизнес средите е много важно да можете да заявявате открито мнението си и да се придържате към него. Така вашите подчинени, ще разберат, че заслужавате доверието им. Може да става въпрос за мнението ви за работата или за живота ви, или пък за ваш клиент. Важното е да имате ясна и категорична позиция.

2. Учете се от другите

Хората, които искат да командват другите, често се държат като учители и дори като професори. В действителност, вие трябва да умеете да се учите от другите хора. Способността ви да се отнасяте с уважение към чуждото мнение е важно за начина, по който ще ви възприемат. По-добре потискайте от време на време егото си иначе може да загубите уважението на подчинените си.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари