Как да се организирате преди да излезете в отпуск

За да направите завръщането си в службата приятно
22 май 2015 21:42, Теодора Драгоева
0
Как да се организирате преди да излезете в отпуск
Снимка: outnow.ch

Ако искате да бъдете щастливи и доволни след завръщането си от отпуска, трябва да се подготвите преди да заминете за почивката си.

Иначе рискувате, когато се появите в офиса да ви затрупа толкова много работа, че ежедневието ви да се превърне в изтощителен кошмар.

За това се опитайте да отхвърлите купчините с ангажименти навреме. Ако действате предвидливо, можете да направите вашето завръщане в службата приятно и да не се налага да забравите за плажа и морето на секундата, в която седнете на бюрото си.

Ето и няколко предложения, как да се подготвите за пътуването си:

1. Имайте разумни очаквания

Това, че няма да ви има една седмица в офиса не е края на света. Няма смисъл това да ви вменява излишен стрес и тревожност - колегите ви ще се справят и без вас. Колкото по-спокойни се чувствате на почивката си, толкова по-добре ще си починете. В противен случай, ще съсипете ваканцията си в мисли за работа. За това още преди да стегнете куфарите, се разберете с колегите/подчинените си да ви търсят само в изключителни случаи. Обещайте им да си преглеждате електронната поща редовно, по време на пътуването, но да им се обаждате само при спешна нужда.

2. Оставете всичките си дела в ред

По-добре в седмицата преди отпуската се опитайте да отхвърлите всичките си належащи ангажименти, за да не възникне хаос, докато ви няма. Просто се опитайте в тези седем дни преди отпуската си да се фокусирате върху всички незавършени задачи. Направете си списък и проверявайте всеки ден, какво ви остава да бъде отметнато от него. По-добре няколко дни да оставате малко след края на работния ден, за да си свършите работата, но после една седмица или 10 дни да не се сещате за работа изобщо.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
wind преди 8 години
01windпреди 5 часа"Ето и какво трябва да направите:1....2....3....4......"Или просто не излизайте в отпуска!