Уроци за живота от Петър Дънов

Никога не казвайте всичко, което знаете
22 май 2015 08:15, Михаела Лазарова
29
Уроци за живота от Петър Дънов
Снимка: фейсбук

Наричат го Учителят или Беинсá Дунó. Петър Дънов е основател на религиозно-философско учение, което учи на любов, справедливост, здравословен начин на живот, мъдрост, правда. Дънов е една от най-ярките личности в българската история. 

Неговите мъдри мисли се предават от поколение на поколение и винаги, когато ги чуем или прочетем преоткриваме по-доброто в себе си.

Споделяме някои от тях:

Ако искаш да имаш успех в живота си, търси го в себе си, а не вън от себе си. Отвън са само условията на живота. 

Ако искате някой да ви обича, между него и вас трябва да има разлика, която да е хармонична, както между тоновете в музиката. В това правилно съчетание, в това различие именно седи хармонията, от която ние се възхищаваме. 

Не можеш да убедиш хората в нещо, ако ти сам не вярваш в него не може да събудиш доброто в човека, ако ти нямаш доброто в себе си. 

Не правете опит да владеете нечие сърце, нито пък позволявайте вашето да владее някой.

Радвайте се на успехите на приятелите си като на свой успех. Радвайте се на онзи успех, който е придобит с труд, с работа, с постоянство. Само по този начин вие можете да се повдигнете. 

За всеки човек е определено кой да го обича. И всеки човек трябва да намери онзи, който го обича. 

Ако знаете дълбоките причини за грешките на хората, никога не бихте ги съдили. 

Който иска да бъде здрав, трябва да увеличи количеството на любовта и енергията в себе си.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
1
 
! Отговори
ИСТИНСКИ преди 6 години
петър дънов (от дъното) е основател на сектата ,,бялото братство,, която е анатемосана от Българската Православна Църква !!!!разберете го веднъж завинаги !
19
2
 
1
 
! Отговори
Мислител преди 8 години
Мъдри слова.
18
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ИСТИНСКИЯ МАСОН РАЗБИРА ОТ ЧЕРНА И ОТ БЯЛА ЛОЖА.ЗА ДА СТАНЕШ ПОСВЕТЕН ТИ МИНАВАШ ВСИЧКО!МАСОН СЕ СТАВА ПО ПРИЗВАНИЕ А НЕ ПО ПРИНАДЛЕЖНОСТ!! МОЖЕШ ДА УЧАСТВАШ В ЧЕРНИ ИЛИ БЕЛИ ЛОЖИ НО НЕ СИ ЛИ ПРИЗВАН ОСТАВАШ СИ ЧИРАК!! НЯКОИ ЛИЧНОСТИ УСПЯВАТ ДРУГИ НЕ ,ТОЧНО ПО ТАЯ ПРИЧИНА,ЗАЩОТО ДУШАТА МУ ОЩЕ НЕ Е ИЗРАСНАЛА И НЕ Е ГОТОВА ЗА ТОВА "".МНОЗИНА СА ИЗБРАНИ,МАЛЦИНА СА ИЗБРАНИ""
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СтоевСтоев недей така, не е хубаво това, което пишеш. Всъщност я ми разкажи нещо за Айнщайн, виждам че разбираш от делата му.
16
6
 
8
 
! Отговори
Стоев преди 8 години
Интересно същество е българинът - озлобен, мразещ и ненавиждащ всичко, което капаците му пречат да вижда.Не случайно Петър Дънов е много по почитан от чужденци, отколкото българите. Не случайно и Левски е предаден от българи. не случайно положението ни е такова. Ние сме си такива
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен"bulgarskata tsarkva anatemosva i Velikata Vanga....Sigurno zashtoto ne e slujila na Darjavna sigurnost."Mоляяяя?!?! Ванга ли не е служила на ДС?!?Само да те светна, ако не знаеш... че Ванга много се е кефила да и идват на крака разни височайши особи. А на подлизурковците от ДС даже и ръка им е целувала!И ако не знаеш и ако не си запознат, само да те светна, че ако отиде при нея обикновен, беден и болен/изтормозен човек, скапаната вещица го е отпращала.А за връзкари - ок е била!
14
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 42Абе айде да не се лъжем, може и да не е бил масонче, ама е бил печалбар и се е врял в такива среди. Плагиатства разни духовни учения от манихейството и даже буквално краде от Руми. Пълен *** е тоя! Гнусен при това! Само дето има прекалено много прости хора, които не осъзнават колко са прости, ама се мислят за много умни, та чак толкова, че ако не си в пихтиестомозъчната им душевноразпердушинена скапана бяла секта, те смятат едва ли не за невеж.
13
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя Дънов е най-големия ***!
12
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДОКАТО НАРОДА НЕ СЕ ПОКАЕ И ВЪРНЕ В ЦЪРКВАТА, НЯМА ДА ВИДИМ НИТО ДЪРЖАВА, НИТО БЛАГОДЕНСТВИЕ! КОЛКОТО ПО-БЪРЗО БЪДЕ РАЗБРАНО ТОВА, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ШАНСОВЕ ИМА ДА ПРОСЪЩЕСТВУВАМЕ! Но като гледам, колко народ продължава да се сравнява с лошите примери, за да не види колко е по-лош от добрите, които не са малко, но не са видни за медиите, единствено ме обхваща тъга. Жалък народ, който ще свърши жалко, поради твърдоглавието и злобата си. Това сме днешните българи.
11
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Точно така! Дънов е един нещастен човек, жалък шарлатанин, плагиат, посредствен ум, който се е възползвал от невежеството и наивността на хората, в това число се разказва за злоупотреби с доверието на имотни генералши...И наистина, ако човек има понятие от духовност, бързо ще види колко плосък и глупав човек е бил.
10
12
 
6
 
! Отговори
Читател преди 8 години
В духа на 11.Един кух позьор, с манталитет на дребен мошеник.Книжките му са за хора без мисловна дейност.
9
19
 
12
 
! Отговори
Възмутен преди 8 години
Какво ни го натрапваш този сектант и плагиат???
8
7
 
17
 
! Отговори
42 преди 8 години
ДЪНОВ НЕ Е БИЛ МАСОН. МАСОНСТВОТО ПРИНАДЛЕЖИ НА ЧЕРНИТЕ ЛОЖИ В СВЕТА, ТЕЗИ КОИТО ПРИТЕЖАВАТ МАТЕРИАЛНОТО НАДМОЩИЕ, НО НЕ И ДУХОВНОТО.
7
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Glupako Nomer 5.Parvo: Bqloto bratstvo ne e sekta a Vsemirno Dvijenie chrez koeto se trasira badesh-teto na sveta Za nego samiq Danov kazva: ,,Az vi ucha na 3 neshta: kak da mislite,kak da dishate i kak da se hranite.'Za nego( Danov )- Ainshtain kazva,,Tsql svqt se preklanq pred mene,a az pred BulgarinaPetar Danov''. Nomer 5,tq bulgarskata tsarkva anatemosva i Velikata Vanga....Sigurno zashtoto ne e slujila na Darjavna sigurnost.
6
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българската Православна Църква анатемосва всичко, което се явява конкуренция и би разклатило монополното и' положение.
5
10
 
35
 
! Отговори
Илиян преди 8 години
Анатемосана от коя точно мутра в Линкълн/Мерцедес? През оная работа ми е за БПЦ честно казано. Тя самата е за анатема!
4
43
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
петър дънов е основател на сектата ,,бялото братство,, която е анатемосана от Българската Православна Църква !!!!разберете го веднъж завинаги !
3
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако разбираш от тия неща глупости няма да пишеш по форумите.Престани да се излагаш и да петниш името на чиста и свята личност.Ако не ти е по възможностите да осъзнаеш някои неща по-добре си замълчи,защото има хора ,които и разбират.За твое сведение Г.Димитров,Ат.Буров също са били масони.Седни чети образовай се и тогава си давай мнението.Също доста масони има и в световната история.
2
45
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сатаниста Дънов,с магьосническа пентаграма на гроба.
1
27
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вярно че Учителя е велик масон.Но не се заблуждавай със сегашните масонски ложи.Точно те са сектанти и лъжеучители и проповядват тяхна религия,която проект е Новия световен ред.Левски също е бил велик масон.Това са богоизбрани личности,които не се вписват в стандартите на по-нисшите умове.