Как да не съсипете имиджа си още на първия работен ден

Създаването на лошо реноме е нещо, което не бива да си позволявате
25 май 2015 21:50, Теодора Драгоева
4
Как да не съсипете имиджа си още на първия работен ден
Кадър от филма "The Devil Wears Prada"; Снимка: outnow.ch

Дори да не ви се вярва, много лесно може да направите погрешно впечатление по време на първия си работен ден на ново работно място. По природа хората са осъдителни и имат навика да съдят бързо.

Статистиката го доказва: На един работодател му отнема 6 секунди, за да прецени дали кандидатът е подходящ, преглеждайки неговата автобиография. В рамките на 10 секунди интервюиращият човек е наясно дали да наеме кандидата на работа.

Но дори да сте преминали тези много важни 16 секунди и да сте наети на работа, не бързайте да се радвате! Следващият етап е първият работен ден. Вие трябва да се постараете да не създавате неприятно впечатление, защото лошият старт със сигурност няма да бъде във ваша полза.

Ето и кои са нещата, с които може да съсипете реномето си още през първия ден, без дори да подозирате:

1. Появявате се уморени

Факт е, че умората убива ефективността и производителността на човек. Ето защо не бива да си позволявате лукса да бъдете уморени през първия си работен ден. Постарайте се преди това да си отделите достатъчно време за сън и почивка.

2. Облекли сте се неподходящо

Хората съдят за дадена книга по нейната корица, за вината по техните етикети, така че бъдете сигурни, че вас ще ви преценят по дрехите. Преди първия си работен ден трябва да сте наясно какъв е дрескодът в тази фирма и да се съобразите с него.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Джентълмени удачи преди 8 години
Направо си късам тениската за да ми се видят татуировките и им изръмжавам като лъв. Така свалям всички колежки, а колегите започват тактично да ме отбягват.
2
1
 
5
 
! Отговори
и най-важното преди 8 години
не отказвайте на похотливи предложения
1
0
 
11
 
! Отговори
"Споделяте прек преди 8 години
много информация" - това не бивало да се прави! Само че, в нашенски офис, лелките веднага те бомбардират с хиляди въпроси - включително и от най-интимно естество, и, ако се опиташ деликатно да се измъкнеш и да не им отговориш на всички питания, ще те обявят за темерут!"Оплаквате се" - и това не бивало да се прави! Но в нашите среди (с кухненско-махленски манталитет), ако не мрънкате и не се оплаквате от тъща, свекърва, свако и бако, ще ви нарекат "самодоволен" и повишение - през крив макарон!