Какви грешки могат да ви костват новата работа

Какво може да оплескате по време на интервюто
6
Какви грешки могат да ви костват новата работа
Снимка: outnow.ch

Имате всички необходими умения и опит, а вашият потенциален бъдещ работодател иска да си уговорите среща. Единственото нещо, което стои между вас и назначението ви на работа, е доброто представяне по време на интервюто.

Вие може да бъдете перфектният кандидат за тази работа, но само една грешка на езика или необмислен отговор от ваша страна могат да унищожат шансовете ви да започнете работа.
Ако искате да избегнете провала, разберете кои са грешките, които ще ви костват назначението. И разбира се – не ги допускайте!

1. Представяте себе си неподходящо

Когато отидете на интервю не трябва да се притеснявате, а трябва да бъдете достатъчно уверени в себе си и в своите способности. Не бива обаче да ставате твърде самоуверени и или пък дори надути. Границата е много тънка и не трябва да си позволявате да я преминавате.

2. Давате грешни обещания

Не обещавайте да правите нещо, което не знаете как да свършите. Ако си мислите, че с големи, но „празни“ обещания ще постигнете нещо добро, грешите. Не лъжете доколко добре се справяте с владеенето на чужди езици, например, защото всичко може да бъде проверено много лесно.

3. Говорите прекалено много

Отговаряйте на зададените въпроси стегнато и по същество – не се отпускайте да говорите прекалено много. Не забравяйте, че времето е пари и никой работодател няма да е щастлив да отдели от времето си, просто за да си разговаря с вас. Фокусирайте отговорите си върху нещата, които наистина са важни.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 1Тя и една моя приятелка като теб. Назначиха я на позиция къде през живота си не я работила. Справи се блестащо и така 8 години. Стана много добра. Някои колеги колежки много си я харесваха. Как е успяла? Как се е задържала толкова време?
4
1
 
1
 
! Отговори
хамса преди 8 години
Мен са ме питали с кое от животните се характеризирам?....т.е кажи, че си овца.... и си послушен..... но не е тигър...
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
do3,nqma rabota da..chastnia za stabien tryd dava 500,a e neobhodimo pone 700-800lv pone na 1da ocelee..otnosno temata tochno taka sa neshtata,i te proverqvat i vsichko..
2
0
 
2
 
! Отговори
ynota преди 8 години
vsiako pravilo si ima izklju4eniia...
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много интересно, на последната ми работа изкарах 10 години, в началото на интервюто бях неуверен и притеснен, но въпреки това ме взеха. После ми възложиха задачи, с които нямах абсолютно никакъв опит и обещах, че ще ги изпълня, и се справих блестящо, поради което изкарах толкова дълго. Също така говорих прекалено много, което забавляваше шефа и сме губили доста време в обсъждане на странични теми като футбол, музика и филми. Авторът на статията може ли да ми обясни аз как съм успял?