Защо ходенето по срещи ни плаши?

И дори сме готови да си стоим необвързани
14
Защо ходенето по срещи ни плаши?
Снимка: outnow.ch

Хората се страхуват да бъдат сами или да се чувстват самотни. Това е една изключително движеща сила, която често ни подтиква да взимаме решения, които ще ни накарат да се чувстваме по всякакъв начин, но не и щастливи.

Способни сме да започваме връзка, която знаем, че няма перспектива и със сигурност няма да ни кара да се чувстваме спокойни и в хармония със себе си. Още по-лошият момент е, че инвестираме време и усилия в такива отношения, и ги продължаваме, водени единствено и само от страха си да не останем сами.

След като веднъж ни разбият сърцето наистина много и осъзнаем колко непоносима и дори убиваща може да бъде болката, започваме да се затваряме все повече от себе си.

Не излизаме по срещи, защото ни е страх да не се повтори отново огромното разочарование, което вече изпитахме.

По тази причина се оказва, че много повече се притесняваме от това, да излезем на среща, отколкото да останем сами. Макар и понякога несъзнателна мисъл, тя има своите проявления под формата на признаци – ето кои са те.

1. Не ме е страх да спя сам, страх ме е да спя с грешния човек

Това е често срещано усещане, което ви кара да се чувствате, че може би е по-добре да си легнете да спите сами, отколкото да допуснете неправилен партньор. Истината е, че ви се струва по-реално да дадете власт на някого, който не я заслужава и това ви плаши.

2. Не ме е страх да ям сам, страх ме е да не си разваля обяда/вечерята с лош разговор

Всички сме изпитвали удоволствието от консумацията на много вкусна храна и приятна компания. Истината е, че ако се храните с не особено вкусно ястие, но имате приятен разговор, нещата не са толкова лоши. Проблемът идва, когато ситуацията е обратната – и най-невероятното нещо, което сте опитвали може да загуби стойност, когато водите неприятен диалог.

3. Не ме е страх, че няма да правя секс, страх ме е от лошия такъв

По-добре сами, отколкото зле придружени. Едно известно твърдение, което с пълна сила важи и за интимния живот. Усещането, че не сте прекарали особено добре вечерта е способно да ви откаже напълно от даден човек.

Още по темата можете да четете в Тialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
0
 
! Отговори
=== преди 8 години
13, Зададох въпрос колко често се среща пълна хармония между тяло, сърце и разум. Като не знаеш, нямаш наблюдения, смяташ, че не се среща, смяташ, че се среща често, смяташ, че това са химери разни просто отговаряш. Няма нужда да ми правиш разбор и да ме даваш за пример в коментарчето си 7, да ме споменаваш излишно там, където дори не съм коментирала. Като коментирам нещо под статия:споменявай ме! Ако не съм там: не пиши за мен. Това искам. Мисля, че е ясно.
8
1
 
0
 
! Отговори
=== преди 8 години
11, в първия случай тялото и сърцето те водят, а разумът ти се съпротивлява. Във вторият случай тялото и сърцето ти не са там, а разумът ти е на първо място.И в двата случая нещо не достига и това е нещо, с което трябва да се бориш нон стоп и те прави нещастен.Нищо не правиш. Просто си нещастен.Щастливите хора са тези, които имат пълна хармония между тяло, сърце и разум. Викат му истинска любов.Колко често се среща? Нека 7 да ми отговори. Ако може.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредните залъгалки. Лош секс, грешен човек и прочие. Ами ако хубавия секс е с грешния човек или лошия секс е с подходящия човек, тогава какво правим?
6
5
 
2
 
! Отговори
=== преди 8 години
7, търся душа, в мъжко тяло, която да разбира/знае/помни каква съм. Търся откакто съм влязла в тяло, в този ми живот. Не я търся от момента, в който някой приземен материален плътски настроен човечец, пишеш в нета, си е въобразил, че тялото ми е почнало да остарява. Намирала съм себе си в жени и в мъже, духовно, но с жени е чисто и здраво женско приятелство, а с мъжете - те просто са имали друг път да вървят и физически не са налични.Не ме споменавай.
5
3
 
3
 
! Отговори
Бай Х@й преди 8 години
Секса не е повод за запознанство!
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е хубу де, стойте си сами - диви, щастливи и наплашени. Е, нема угодия. Е, то си е казано - за гората и мечките. Тогава ходете на луна-парк, на цирк, пийте бира на зелена поляна, ловете пеперуди със сак, правете снимки на насекоми. Все от нещо няма да ви е страх.
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мене ходенето по срещи не ме плаши, или ще ударя греда или ще вкарам гол. Кандидатките за срещи не се изчерпват с последната ми среща, винаги има реванш и не е задължително да е със същия противник. :)
2
5
 
6
 
! Отговори
:) преди 8 години
Ааааа, ходвам си по срещички, ходвам! :)
1
7
 
7
 
! Отговори
фитката преди 8 години
Аз не ходя по срещи, аз забърсвам в движение.