Полезни съвети за работещи татковци

Как да прекарате повече време с децата си
27 юли 2015 20:44, Теодора Драгоева
0
Полезни съвети за работещи татковци
Снимка: outnow.ch

Често се говори и пише за невероятните умения на жените да се справят с работата и децата. Време е обаче да обърнем внимание и на работещите татковци!

Ето 6 съвета как те да балансират между кариерата и хлапетата си, така че да останат активно в живота им и да не пропуснат детството им:

1. Яжте заедно
Колкото и трудно да звучи, намерете начин да сядате на маса заедно поне веднъж на ден. Така ще имате възможност „безболезнено“ да ги разпитате какво се случва с тях и как е минал денят им.

2. Спрете с работохолизма
Разбираме, че си имате цели и че искате да се издигнете и да изкарвате повече и повече пари, но цялото време, прекарано в работа извън задълженията ви, няма да ви върне загубеното време с близките. Струва ли си?

3. Не носете работата си вкъщи
Домът е мястото, където трябва да релаксирате и да обърнете внимание на семейството си. Наложете си правилото да не говорите и вършите нищо, свързано със службата, у дома.

4. Почивайте
Не чакайте да дойде лятото, за да заминете на почивка. Организирайте поне няколко семейни пътешествия през годината, където да се посветите изцяло на любимите си хора. Така ще засилите връзката помежду си.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари