Няколко съвета, които ще ви убедят да заобичате враговете си

Любовта и омразата са две от най-мощните емоции в света
Обновена: 26 авг 2015 06:34 | 25 авг 2015 22:17, Теодора Драгоева
4
Няколко съвета, които ще ви убедят да заобичате враговете си
Снимка: outnow.ch

Ейбрахам Линкълн е казал: „Защо да воювам с враговете си, след като мога да ги направя свои приятели?“. Следвайки тази логика, може би не звучи толкова нелепо твърдението, че би трябвало да заобичате хората, които мразите.

Все пак любовта и омразата са две от най-мощните емоции в света, които неизменно оказват влияние върху живота на всеки от нас. Защо да не направите така, че ефектът да е положителен, вместо отрицателен? Ако се нуждаете от още доказателства, ето и причините, заради които си струва да не мразите, а да обичате определени хора:

1. Те са вдъхновение

Имате лош шеф, който не се отнася с вас, както би трябвало? Това не е ли чудесна причина да си намерите работа и най-накрая да получите професионалния успех, който заслужавате? Погледнато от този ъгъл лошият шеф е човек, който мразите, но който би трябвало да заобичате, на който дори трябва да бъдете благодарни. Често хората, които мразим, са мощни двигатели в нашия живот.

2. Ще се научите да бъдете по-непоклатими

Нали сте чували, че ако паднете до нивото на глупак, то и вие се превръщате в такъв? Хората, които ви смущават или пък дразнят могат да ви направят много по-устойчиви в живота. Съсредоточавайки се върху това кои сте вие, какво можете и какви са вашите силни страни, ще бъдете по-непоклатими при евентуален период на крах в бъдеще.

Още по темата можете да четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Унищожете враговете си!