Защо не трябва да бързате да създавате собствен бизнес

7 причини защо е по-добре да поработите за някой друг първо
5
Защо не трябва да бързате да създавате собствен бизнес
Снимка: outnow.ch

Повечето хора мечтаят да имат собствен бизнес, защото това предполага, че ще печелят и повече пари.

Предприемачеството осигурява много възможности и по-голяма свобода в дългосрочен план, в сравнение с това да си служител на заплата в каквато и да е компания/корпорация.

Въпреки това човек не трябва да бъде нетърпелив и да бърза да създава свой собствен бизнес, преди да е поработил известно време за някой друг.

Ето и седем причини, които ще ви убедят, че първо трябва да поработите като служител, а едва след това да "скачате" към създаването на частен бизнес:

Ще ви трябват пари, за да направите пари

Без значение какъв бизнес сте решили да стартирате, вие все ще се нуждаете от някакъв начален капитал. Ако нямате заделени пари (спестявания, които можете да натрупате от заплати) или близък приятел/роднина, от когото да вземете пари назаем, вие ще трябва да изтеглите заем от някоя финансова институция. Повечето подобни институции ще са склонни да ви подкрепят и да ви отпуснат средства, ако вече имате известен трудов стаж и доказани доходи.

Ще се научите да ходите, преди да тичате в галоп

Ако наскоро сте завършили университета, вие все още нямате трудови навици и ще ви е трудно, няма да сте готови да стартирате свой собствен бизнес. По-добре е да поработите известно време в корпоративна среда, в която да пораснете и да узреете като професионалист, преди да започнете да работите за себе си. В началото неизбежно ще правите грешки, а в частния бизнес една погрешна стъпка може да бъде фатална.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нашият народ и за това си има пословичен израз:"Да чиракуваш, ама при майстор!"Така че, мислете при кого ще се захващате на работа.
2
0
 
3
 
! Отговори
м преди 8 години
Ще ви трябва не пари условия държава правиле эа да направите собствен биэнес,не эадкулисие и пари,пари има и в чужди банки
1
0
 
21
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Защото сте в България,по добре да поработите като консултант или експерт ,достатъчно е да имате познати политици с влияние ,за да натрупате пари , пък после няма и да си помислите за частен бизнс като видите колко хора са се провалили в начинанието да са самостоятелни