Как да се справите с конкуренцията в службата

Колегите ви могат да бъдат ваши приятели, врагове...
3
Как да се справите с конкуренцията в службата
Снимка: outnow.ch

Колегите ви могат да бъдат ваши приятели, врагове, дразнещи субекти и/или конкуренти. Малко са фирмите, в които цари единствено приятелска атмосфера и където между служителите няма конкуренция. Може да се каже, че това е "нормално", защото е твърде често срещано.

Лошото на конкурирането с вашите колеги обаче е, че то поражда напрежение на работното място. Това от своя страна се отразява зле на работния процес. Така че, ако имате желание да се справите с конкуренцията си, ето няколко съвета, които могат да ви бъдат полезни:

Бъдете наясно със ситуацията
Игнорирането на конкуренцията няма да ви помогне да се справите с нея. Ето защо е важно да бъдете наясно със ситуацията на работното си място. Определете тези от колегите си, които са ви пряка конкуренция, но все пак наблюдавайте и останалите. Някои от тях са склонни да правят „мръсни номера“, за да се изкачат по-високо.

Приемете факта, че имате конкуренция
Както споменахме вече, почти няма компания, където да не се среща този феномен. Приемете присъствието на своите конкуренти и дните ви ще бъдат по-приятни. Не може да промените факта, че имате конкуренти, но може да работите така, че да бъдете по-добри от тях.

Още по темата можете да четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари