Как да спрете да проявявате егоцентризъм

Разберете, че светът не се върти около вас
1
Как да спрете да проявявате егоцентризъм
Снимка: outnow.ch

Хубаво е човек да опознае себе си и да се научи да се обича, въпреки своите недостатъци. За жалост, много хора обаче имат изкривена представа за своята личност. Те отказват да приемат, че има други, които са по-способни, изглеждащи по-добре или пък по-интелигентни.

Казано накратко – това са егоцентриците. В тяхната собствена вселена те са слънцето и всичко се върти около тях. Доказателство за това са и многобройните примери от социалните мрежи – хора, които са готови да направят всичко или да покажат всичко, само за да "спечелят" няколко харесвания.

Егото на човек обаче не трябва да го превръща в някой, който няма ясна представа нито за себе си, нито за реалността като цяло. Ето защо е хубаво да се научите да не бъдете егоцентрични:

Не приемайте нещата твърде лично

Ако ваш приятел е забравил да ви се обади – това не е краят на света. Не търсете скрит замисъл и не мислете, че го е направил нарочно. Най-вероятно той наистина е забравил. Случва се, всички сме хора и забързаното ни ежедневие понякога ни изиграва лоша шега.

Вие не сте незаменими

Ако гледате по този начин на себе си и не полагате достатъчно усилия в различните сфери от живота си, скоро ще осъзнаете, че всъщност много лесно може да бъдете заменени с някой друг. Това важи с пълна сила за връзките ви, приятелствата, както и за вашата работа.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари