От наследството на Зигмунд Фройд

"Понякога една пура е просто една пура"
4
От наследството на Зигмунд Фройд
Снимка: Reuters

Зигмунд Фройд е австрийски невролог и психолог, роден през 1856 година във Фрайберг, Австрийската империя, в еврейско семейство от средната класа. Първоначалното си образование получава от своите родители, а след това бива изпратен да учи в частно училище. Фройд е бил отличен ученик и неколкократен първенец на класа.

Докато следва медицина, започва да проявява интерес към философията и дори е асистент в курсовете на философа Франц Брентано. Фройд прави редица научни изследвания в областта на медицината, работи и като хирург, а през 1886 година открива собствен кабинет за консултации.

Бащата на психоанализата оставя след себе си редица книги и научни трудове, сред които "Методика и техника на психоанализата", "Тълкуване на сънищата", "Психология на сексуалността". Днес в рубриката ни "Притчи и мъдрости" споделяме няколко велики мисли на Фройд.

"Ние, възрастните, не разбираме децата, тъй като не разбираме по-голямата част от собственото си детство".

"Хората са по-морални, отколкото предполагате и много повече неморални, отколкото може да си представите".

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
Така каза Зигмунд преди 8 години
"Вярно, ние не сме реформатори, а само наблюдатели, но неизбежно наблюдаваме с критично око, поради което не ни е възможно да вземем страната на общоприетия сексуален морал и да оценим високо начина, по който обществото се опитва да реши на практика проблемите на сексуалния живот."
1
1
 
6
 
! Отговори
Зиги преди 8 години
Един голям учен и философ ,оставил научни трудове по които и днес студентите учат.По време на комунизма беше забранен ,даже името не му се споменаваше.