Какви черти на характера могат да ви донесат повишение?

Вижте дали можете да се похвалите с някои от тях
13 окт 2015 22:19, Теодора Драгоева
3
Какви черти на характера могат да ви донесат повишение?
Снимка: outnow.ch

Когато става въпрос за назначение на нова работа или за повишение, много от работодателите, които си търсят служители, имат определени изисквания, от които се впечатляват.

Става дума за личностни черти на въпросния човек, които са един вид гаранция, че той ще върши работата си добре и професионално.

Това са характеристики, които показват, че човекът има ценни за компанията умения, които са му даром от природата, а не са непременно придобити с опита.

Естествено, различните работодатели имат специфични идеи за това какво значи изключителен служител, но все пак има седем общи черти, които почти всеки шеф би оценил по достойнство.

Това не са неща, които човек научава по време на работа, а по-скоро са житейски умения. Ето ги и тях:

Емоционална интелигентност
Емоционално интелигентните служители могат да изградят силни работни взаимоотношения с лекота. На работодателите тези хора им изглеждат лоялни и ефективни. Освен това тези хора често имат организационни умения.

Лесен и ясен начин на изказване
Изключителните служители не се страхуват да кажат какво мислят, когато смятат, че това е необходимо за качеството на изпълнението на работата. Те не се страхуват да обсъждат важни, спорни въпроси, за които други хора не смеят да повдигнат темата.

Фокус
Добрите служители не се разсейват. Те умеят да подреждат приоритетите си и да се съсредоточават върху важните неща, като това работата да бъде свършена по най-ефикасния и бърз начин.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
4
 
! Отговори
истината преди 8 години
Силиконките носят повишение в службата със сигурност.