Когато старият ви приятел стане неприятел

Какво ще осъзнаете?
23 ное 2015 17:37, Теодора Драгоева
9
Когато старият ви приятел стане неприятел
Снимка: outnow.ch

Една от най-старите истини в неофициалната книгата за живота е: Хората идват и си отиват. Всеки е имал любовници и приятели, които са влизали в живота му временно за конкретен период. Понякога има хора, които излизат от живота ни, но след време се завръщат, за да останат по-дълго.

Дори е възможно ваш враг от училище, гимназията или студентските години, един ден да стане ваш приятел в зрелия живот и обратното - ваш стар приятел да ви намрази или вие него.

Ето и пет неща, които ще научите, ако старият ви приятел се превърне във ваш неприятел:

Приятелствата не са безупречни

Хората не са перфектни и същото може да се каже и за приятелствата. Ако някога сте харесвали даден човек заради неговото готино поведение, след време споменът ще избледнее и е много възможно да спрете да го харесвате, особено ако животът ви срещне при други обстоятелства. Този човек може да е променил нрава си и да реши да ви къса нервите, а вие вече да не сте толерантни към подобно нещо.

Като всяка връзка и приятелството иска работа

Ако искате да създадете едно ценно добро приятелство, трябва да положите съответните усилия. Това важи и за двете страни. Ако единият приятел е голям егоист, другият може и да се умори от него. Все пак животът е лудо пътуване и нямаме време за губене с трудни взаимоотношения, особено приятелски. Така че ако един човек ви натоварва психически, дори да го цените, няма да искате да го задържите в живота си.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: врагприятелнамрази
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как ще прецениш някой когото познаваш може би 10 и повече години в един момент този човек ти забие нож в гърба? Случвало ми се е не веднъж. Как точно можеш да реагираш на такова предателство и то след толкова години? Няма преценка - хората се променят и обикновено си гледат интереса. А за да имаш приятели трябва да си готов на много компромиси, защото не може само едната страна да жертва нещо в името на приятелството ви.
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Внимавайте какво споделяте и преценявайте добре какво би могло да ви сполети, когато сте решили да разчитате на приятел, в смисъл, какво би могло да ви се случи, ако той не оправдае очакванията ви.Има една ценна народна мъдрост по този въпрос - "За да опознаеш някого, трябва да изядеш една торба сол заедно с него."
5
0
 
10
 
! Отговори
молитвата ми днес преди 8 години
Господи, пази ме от приятели. От враговете си сам ще се пазя.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Приятелите ми от средното училище ? На някои забравих имената. Толкова промени имам и в местоживеенето , че и на по следващ етап ,незная къде са хората сега !
3
3
 
3
 
! Отговори
До 2 преди 8 години
Това е еврейско, използваческо верую!
2
3
 
15
 
! Отговори
Накара преди 8 години
Няма вечни приятели, има вечни интереси.
1
0
 
13
 
! Отговори
знайко преди 8 години
Ще го чакам сто годни пак да стане приятел.