За какво да се поинтересувате на интервю за работа

Например, защо позицията е свободна?
Обновена: 23 ное 2015 20:29 | 23 ное 2015 20:29, Теодора Драгоева
6
За какво да се поинтересувате на интервю за работа
Снимка: outnow.ch

Когато ходите на интервю за работа, това не означава, че само на вас ще ви задават въпроси.

Потенциалните ви работодатели също заслужават да чуят няколко, благодарение на които вие ще се снабдите с ценна за вас информация.

Освен това задаването на въпроси по време на интервю за работа дава много положителни сигнали по отношение на вашата личност: че сте интелигентни, че наистина се интересувате от тази позиция, че сте мотивирани и че умеете да мислите критично.

Ако ви допада идеята не само вие да се подлагате на "кръстосан разпит", а да подложите и вероятно бъдещия си шеф, разберете кои са задължителните въпроси по време на интервю за работа:

Защо тази позиция е свободна?
Вие искате да знаете какво се е случило с предишния човек, който е бил на тази позиция. Може би е бил повишен? Или пък уволнен? Напусна? Отговорът на този въпрос може да ви каже много за работата, към която сте се стремили.

Какви качества би имал идеалният кандидат за тази позиция?
Обикновено шефовете вече имат желаните характеристики в главата си, но невинаги ги вписват в обявата за работа. Ако знаете какво точно иска потенциалният работодател, може да изтъкнете някои от изброените качества, които вие притежавате.

Какви са най-големите предизвикателства на тази позиция?
С този отговор ще разберете какво е най-важно за работодателят, който седи срещу вас. Освен това ще добиете представа какво да споменете в следващите си отговори – тоест какво иска да чуе потенциалния ви шеф.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Грешка е да подлагаш бъдещия си шеф на "кръстосан разпит".Това ще го уплаши и ще го направи мнителен към теб.Не се вързвайте на глупости.Ако се интересувате за него и за фирмата му предварително намерете информация за фирмата която води.Въоръжете се със информация и отидете на интервю и започнете с уверен тон да го "базикате"и разберете какво има в главата му,ако ви каже че ви харесва,но пред вас не се представил добре просто му кажете "ГОСПОДИНЕ ВИЕ МЕ ХАРЕСВАТЕ,НО АЗ НЕ!!!
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз боба го ям с чесън и салам камчия
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предния ден преди интервюто обилно сутрин обед и вечер консумирам само боб.На интервюто първото нещо което питам е заплатата. Ако чуя трицифрена сума, подлагам интервюиращите на между 12 и 15 секундов газов терор, след което излизам от стаята и внимателно затварям вратата след себе си.