Как да си поискате увеличение на заплатата

Недоволните служители губят ентусиазъм за работа
25 ное 2015 18:17, Теодора Драгоева
8
Как да си поискате увеличение на заплатата
Снимка: outnow.ch

Ако смятате, че заслужавате повишение, не трябва да се страхувате да си го поискате.
Този въпрос може и да е твърде деликатен, но ако не получите въпросното увеличение на заплатата, вие скоро ще изгубите ентусиазъм за работа и ще започнете да се скатавате в службата.

По-добре е да се научите да уважавате труда си и да предизвикате съответните преговори, като се опитате да изглеждате не алчни, а добре опровергани пред шефа си.

Ето и няколко съвета как да си поискате повишението без неудобство:

Направете така, че въпросът да изглежда неотложен.

Не трябва да питате за повишение на заплатата плахо, особено ако смятате, че го заслужавате. Бъдете напористи и настоятелни за среща с шефа, инициирана от вас. Предприемайки тези действия вие показвате, че таите известно недоволство към ръководството. Ако сте ценен кадър мениджърът ви може и да се замисли. Все пак внимавайте с поведението си, да не би да накърните добрата си репутация в службата, защото тя се гради трудно.

Проучете конкуренцията.

Ако имате конкуренти за дадена позиция, разберете кои са и се замислете, какви са вашите предимства. Добре е да се запасите с факти, когато отивате на среща с ръководството. Това ще ви даде основание за преговорите. Направете списък на всички неща, които ви отличават от колегите и ги изтъкнете пред шефа.

Напишете това, което ви прави уникален служител.

Добре е да извадите наяве случаи, в които вашата работа е била ключова за фирмата - изпълнени цели, продажби и приходи, ваши успешни инициативи и т.н. Освен това демонстрирайте и факта, че сте лоялен и отговорен служител.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В България ако си поискаш увеличение на заплатата се пиши уволнен (мен заради това ме изгониха защото вършех работата на няколко души едновременно без да ми плащат за това, когато обаче ми писна да ме товарят и поисках увеличение ми беше показана вратата).В "белите" страни обаче след всяка година дохода се увеличава според договора. Има си и синдикати и всичко... но това в България няма как за жалост да стане.
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази на снимката може лесно да получи повишение на заплатата.
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ако не сте си поискали никога нямало да ви повишат заплатите.горко ви ако имате такъв шеф дето чака "да си поискате"..защото това е началото на стара игра колкото светът в която губещият винаги ще сте вие.Накратко казанно няма да ви повишат заплатата.
3
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
- Шефе, трябва да ми увеличиш заплатата, защото ме търсят от три големи фирми!- Какво?!?!- Да, от ЧЕЗ, Топлофикация и Софийска вода!
2
0
 
12
 
! Отговори
gord преди 8 години
Питайте учители и медицински сестри в бг.
1
0
 
14
 
! Отговори
edarbiznes преди 8 години
Искате не искате повече от 500 лв не давам.