Как да подобрите връзката със самите себе си?

Упражнявайте се да идентифицирате чувствата си
10 фев 2016 22:22, Михаела Лазарова
5
Как да подобрите връзката със самите себе си?
Снимка: photl

Човек винаги търси добри отношения с околните. Имаме нужда от здрава интимна връзка, одобрение от колегите, подкрепа и привързаност от приятелите. Но често забравяме колко важна е връзката ни със самите нас!

Вместо да обвиняваме света за своите несгоди, да търсим проблема другаде и да се чудим как да променим отношенията си с другите трябва да се огледаме в самите себе си!

Подобряването на връзката с нас самите помага в цялостното откриване на душевния мир. Той пък ни помага да подредим живота и взаимоотношенията си с другите по-лесно!

Какво трябва да направим, за да подобрим връзката си със самите себе си?

Да се слушаме повече

Колко пъти сте се вслушвали във вътрешния си глас? Колко пъти сте си давали сметка какво точно искате и от какво имате нужда?

Често хората се заблуждават заради целите и очакванията на околните като пренебрегват своите собствени. Понякога човек се лъже, защото пропуска сигналите на собственото си подсъзнание. Ако се научим да се вслушваме повече в самите себе си, ще изградим прекрасен вътрешен мир.

Откривайте основата на проблема

Умението да разграничаваш същественото като проблем помага много в отношението към себе си. Самозаблудата е враг номер едно. Проследете проблема по целия път обратно към основата му и открийте разковничето. То винаги е някъде там, само трябва да сме по-наблюдателни и автокритични, за да го открием.

Не се чувствайте засрамени от себе си и с ниско самочувствие. Тези две неща пречат най-много на връзката със самия себе си. Ако ги излъчвате с поведението си и езика на тялото, такова ще е отношението и на другите към вас.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много е вярно това. Просто никой не може да обича човек повече от самия него. Когато човек се обича, тогава е и по - вероятно и другите да почнат да го обичат. Под това да се обичаш не говорим за някакъв егоизъм обаче..и липса на любов къв другите
1
2
 
4
 
! Отговори
Мъж преди 8 години
Оважавайте и ценете човека до вас,да не се окаже много късно да го оцените!