Защо не трябва да заживявате с половинката си преди брака?

Особвно ако държите да стигнете до такъв
12 фев 2016 23:00, Теодора Драгоева
19
Защо не трябва да заживявате с половинката си преди брака?
Снимка: outnow.ch

Според една широко разпространена теория двама души трябва да поживеят заедно за известно време, преди да решат да си се врекат във вечна вярност.
Според друга, по-малко известна теория обаче, заживяването под един покрив често става причина за отлагане на темата „брак“.
Около 60 на сто от всички двойки обикновено заживяват заедно преди да се оженят, считайки това за един вид тест, дали съюзът им би издържал в бъдеще.

Съвременните хора обаче все по-масово имат страх от дългосрочни ангажименти и част от тях решават удобно, че съжителство е напълно достатъчно за създаването на семейство и така всъщност не стигат до олтара изобщо.

Ето защо е безсмислено да заживявате с половинката си преди брака, особено ако държите на такъв:

1. Съжителство е трудно изпитание в началото
Хората казват, че в любовта всичко трябва да е лесно, но това не важи за влюбените, които решават да заживеят заедно. Изведнъж те се сблъскват с куп битови проблеми и без значение колко перфектна е била връзката им преди това, с живота под един покрив се появяват и първите конфликти и се налагат първите сериозни компромиси във връзката.
Тези проблеми могат да бъдат решени с открита дискусия, но има шанс двамата така и да не нагодят навиците си на живот и цялостната им комуникация да пострада. Основното е, че със заживяването под един покрив, лека-полека си отива романтиката, а много често влюбените решават да се оженят именно в най-романтичния си период.

2. Има и други начини да тествате съюза си
Има много други начини (различни от съжителството), с които можете да тествате връзката си. Такива са кръстосаните срещи със семействата ви. Почивките или уикендите, прекарани заедно.
Ако вие си пасвате с родителите на партньора си и харесвате техните семейни традиции, значи вие ще се впишете в тяхната фамилия лесно. Ако обаче не можете да ги понасяте, трябва да си имате едно наум.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
2
 
! Отговори
Приятелката на мечо преди 8 години
От 14 години чакам сватба. Мечтая си за и за сватбено пътешествие, но знам какво ще каже мечо...
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има случай в които това е полезно но има и случай в които съвместното съжителство е полезно.За всяка двойка е различно зависи от възпитанието и от техния мироглед с които са наградили върху тяхното възпитание.Така че това е много индивидуално ,така че всеки трябва сам да си прецени.Всички сами си взимаме решения и сами си носим отговорност за тези решения, така че подобни съвети от други извън двойката не само че не са полезни а може да станат вредни.
11
1
 
3
 
! Отговори
Спонги преди 8 години
Тази статия е написана от някой сектант-евангелист. На тях им цабраняват дори секс преди браса, да не би да се залюбят с някой нормален и да ги изпуснат.
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това са пълни глупости ! Както се казва в един филм - Хората кола не купуват преди да я пробват, ти се омъжваш без да си правила секс с бъдещия си съпруг ! Хората трябва да се пробват да живеят заедно. Живота под един покрив е доста по-различен. Купоните, танците, ресторантите, разходките са едно, съвместния живот е нещо съвсем друго. Бащата на детето ми беше супер кавалер и купонджия, но когато родих дете от него се оказа,че той си търсел слугиня.....ами 7 години след като избягах, още търси.
9
4
 
2
 
! Отговори
Брат Вурст преди 8 години
До менНе е глупост. Реклама е на разводите. Спонсорирана е от адвокатите.
8
0
 
16
 
! Отговори
мен преди 8 години
Статията е пълна глупост.
7
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сватбата е древен ритуал, в който най-съществената част е брачната клетва пред бога и хората. На който не му стиска да си оставя вратичка да избяга в момента, в който му стане трудно или му е омръзнал партньора. Човек винаги има десетки причини да се ожени и само една-да не го прави.
6
2
 
18
 
! Отговори
Краси преди 8 години
Имам познати, които ще направят същата простотия която сте споделили в статията си - решили са да се женят без да са живели и ден заедно под един покрив. Когато се виждаш с партньора си и после всеки се прибира в жилището си на спокойствие всичко изглежда доста по-различно.Предвиждам, че след като заживеят заедно или ще останат заедно или ще се разведат и ще си съсипят връзката (по-вероятно е второто, защото едва като заживееш с някой го опознаваш напълно и махаш розовите очила).
5
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Мечо ПухТъй се успокояваш ти, *** я питай нея. Няма жена, която да не иска да е булка. Пък и от какво те е страх, като всичко е прекрасно с теб. Тъкмо един красив, желан от дамата сватбен купон. А държавните *** хич не ги е еня дали ще се жениш.
4
13
 
14
 
! Отговори
Мечо Пух преди 8 години
Статията е пълен ***. Живея с приятелката ми от над 14 г. Не сме се женили. Брака е една формалност за пред държавните органи (***), без която можем да минем. До този момент не сме искали да се женим. Живеем си добре, имаме си всичко, което ни трябва. Сами си купихме жилището, обзавеждане и т.н.
3
2
 
11
 
! Отговори
solar power преди 8 години
До Минко 47 г. ергенМай лъскаш бастуна по скоро редовно.
2
0
 
26
 
! Отговори
експертно становище преди 8 години
Жената и колата са на късмет! Ако мислите ,че много избиране ще помогне ...има много примери с подигравка на съдбата! Доверете се на любовта от пръв поглед па в крайна сметка ако не друго смъртта ще ви раздели!
1
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди време публикувахте статия как задължително трябва да живеете заедно преди брака. Сега обратното. *** разбери...