Най-горещите любовни истории

Има ли истинска, изгаряща любов, любов от пръв поглед?
14 фев 2016 17:27, Михаела Лазарова
5
Най-горещите любовни истории
Снимка: Reuters

В най-любовния месец от годината поглеждаме назад във времето и към едни от най-красивите истории за любовта. Кралица Виктория и принц Алберт, Сюлейман Великолепни и Хюрем Султан, Наполеон Бонапарт и Жозефин, са само част от приказките за любовта, някои от които не завършват щастливо. Има ли истинска, изгаряща любов, любов от пръв поглед? Вижте в следващите редове.

Ромео и Жулиета

Това може би са най-известните любовници. Шекспировите герои се превръщат в синоним на самата любов. Тяхната любов е колкото чиста и красива, толкова и трагична.

Деца на две враждуващи семейства, които се влюбват от пръв поглед, женят се против волята на родителите си и умират заедно. Една трагична история, която погубва двама млади, за да могат след това семействата им да прекратят враждата.

Орфей и Евридика

Любовта между Орфей и Евридика е древна гръцка история на отчаянието. Орфей е силно влюбен и се жени за красивата нимфа Евридика. Двойката била много щастлива. Един ден, докато нимфата се разхождала, змия я ухапала по крака.

За да си върне любимата Орфей слязъл в подземното царство и изсвирил най-тъжните си песни, след което всички богове и нимфи заплакали.

Трогнати от силната му любов, Хадес и Персефона му разрешили да отведе Евридика, но при условие, че няма да се обръща към нея, докато не стигне светлината. Но, докато вървял по тъмната и стръмна пътека Орфей не се въздържал и се обърнал към любимата си, а тя в миг полетяла отново към подземното царство. Това сложило и край на тяхната любов.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Иво преди 8 години
"Любовта между Орфей и Евридика е древна гръцка история на отчаянието" - ало ***. Вие на училище не сте ли ходили. Това не е гръцка, а древнотракийска история. Момчета, не сте учили в училище достатъчно.
1
2
 
8
 
! Отговори
Сноудън преди 8 години
А Бойко и Цветалинка къде ги забравяте.