Храни, които елиминират стреса

Хапвайте авокадо и спанак
17 мар 2016 08:07, Михаела Лазарова
4
Храни, които елиминират стреса
Снимка: freeimages

Динамичното ежедневие, постоянният стрес и много други различни фактори, могат да окажат влияние върху нашето психично здраве. Когато стресът и умората се натрупат, често започват да се наблюдават и първите признаци на депресия.

Как можем да си помогнем?

Има много полезни храни и напитки, чиито съставки са доказали във времето, че могат да намалят тревожността и появата на депресия. Споделяме някои от тях, а вие ги хапвайте по-често и бъдете в отлично здраве.

Сладки картофи

Сладките картофи са много повече от вкусен зеленчук. Те са изключително богати на витамин В6. Ниските нива на витамина се свързват със симптомите на депресия. Ето защо е от съществено значение да добавяте сладки картофи по-често в менюто си.

Спанак

Спанакът е суперхрана, богата на желязо, триптофан и фолиева киселина. Серотонинът е невротрансмитер, който ни помага да се чувстваме щастливи. Триптофанът съдържащ се в спанака, може да помогне по естествен път да повишим нивата на серотонин и да се чувстваме по-добре. От друга страна фолиевата киселина също спомага за повишаване нивата на серотонин в мозъка.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
свински пръжки
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Единствената храна , която елиминира стреса се нарича "позитивно мислене".Логиката която работи нашия мозък, я контролираме ние с тази логика можем да се скараме сами в ада, яжте си каквато си искате храна няма да ви помогне.Но промените ли логиката на вашето мислене и стреса с лекото изчезва.
1
1
 
5
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
Обикновено храни които елиминират стреса са сладките храни като шоколад, торта, също и плодове и мед. Те съдържат много прости въглехидрати които се усвояват бързо и веднъж попаднали в кръвния поток предизвикват каскада от химични реакции свързани с освобождаването на хормони като инсулин, допамин, холин и други "хормони на щастието". Проблема е, че такива храни с някои изключения могат бързо да доведат до напълняване ако се използват редовно като "хормонална терапия".