Как връзката с чужденец ще ви обогати?

И ще промени перспективите ви
28 мар 2016 19:48, Теодора Драгоева
25
Как връзката с чужденец ще ви обогати?
Снимка: outnow.ch

Връзката може да бъде сложна между хора, родени в една държава и дори в един град, а тази между хора от различна културна среда, може да се окаже още по-напрегната.

Любовта с чужденец е вълнуваща, но си има своите недостатъци. Като цяло тя е предизвикателство, тъй като хората с различен произход имат доста различия по между си като навици, убеждения и ценности.

Въпреки това връзката с човек, роден в друга, по-далечна държава, си има своите положителни моменти. Ето и пет от тях:

1. Ще станете много по-толерантни

Най-важният аспект на връзката с чужденец е това, че ще получите възможност да разширите мирогледа си, да станете по-толерантни, да уважавате различните. Вие ще се научите на търпение, на разбиране, на съпричастност, ще започнете да правите повече компромиси. Изобщо животът и в частност тази връзка ще ви дадат много ценни уроци, които ще обогатят вашата личност.

2. Детето ви ще има два родни езика

Когато хората от две различни култури се срещнат и влюбят, идва и сблъсъкът на техните два различни езика. В началото те може да си говорят на един официален език, например на английски, но с течение на времето всеки от тях ще се потопи и в родния език на половинката си. Това ще стане от само себе си, покрай пътуванията, покрай общуването с роднините, покрай създаването на общи деца и т.н. А усвояването на всеки един нов език си е богатство. Освен това, когато имате общо дете, то ще расте в двуезична семейна среда и също ще има по-широк мироглед към света.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нормално е предизвикателствата между християни да е по малко, отколкото между християни и будисти или християни и мюсюлмани.Т.е. колкото по големи различия има толкова повече подводни камъни има.Предизвикателствата не са само самия ти да се адаптираш към различната култура, а и да имаш способността да реагираш адекватно пред своето обкръжение (рода,приятели) за различията, важи и за двамата.Второто, по често е причина за провалите.
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Успешната връзка с човек от друга националност си е сериозно предизвикателство, защото различията са културни и са точно в област на личния живот.Хората които са успели да преминат този път успешно, определено са се развили много заради факта, че са решили много проблеми следствие на различието.Но при сериозните предизвикателства винаги има голяма, вероятност да не доведете нещата до добър край. Аз лично не съм толкова смел.
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Зависи от чужденеца. Имах връзка с германец, с който изживях невероятни моменти. С него разбрах, че и на жените може да им е хубаво в секса. Загина в катастрофа.След години се омъжих за българин, но бях забравила, че българите най си обичат мама и сега съм самотна майка. Колкото са по на юг мъжете, толкова им е по-кофти отношението към жените. За гърци, турци, араби и т.н. съм чувала, че само отзад го слагат. Не бих искала да ме "обогатяват" така.
12
1
 
11
 
! Отговори
Бо преди 8 години
Не знам с какво ще ви обогати връзката с чужденец, но в класовете на мойте деца е пълно със самотни майки, на чиито деца бащите са италианци и австриици, които отдавна са забравили, че имат деца в България!
11
0
 
9
 
! Отговори
Неа преди 8 години
Ами ....ха ... Някъде пишеше , че на границата ни чакат 60 млн... Хайде да помислим как това ще ни обогати ...
10
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щвейцарец?... Не Афган. От Кабул. Опложда иска, да?
9
0
 
13
 
! Отговори
Иван Пешев преди 8 години
Значи сега това го пишете на шведски и малко в дух "Връзка с българин" , за да станат по толеранти и да ги обогатим.
8
1
 
31
 
! Отговори
42 преди 8 години
Отново подценяване и мачкане на самочувствието на българите.Строители на новия Вавилон и кръвосмесители на път сте да унищожите света и то май скоро.
7
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Връзката с камилар ще ви обогати,особенно в измерването на ъглите в собствената ви стаичка до самото ви пенсиониране.
6
0
 
21
 
! Отговори
7 преди 8 години
чудите се вече за какво да пишете - я като сте почнали избройте в 10 точки ползите от поза 69
5
1
 
8
 
! Отговори
Неа преди 8 години
Много лоши неща съм чувала за хигиенните им навици , иначе е постижимо
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бля, бля, бля...То и аз мога, и тате може, ама козата си иска пръч!
3
0
 
12
 
! Отговори
Жена преди 8 години
2, Неа, то и аз не ги чета. По заглавията се ориентирам дали е нещо, което са публикували ВЕЧЕ за нам си кой път или не. То е ясно, че от цъкания печелят, ама поне заглавията сменяйте брееее, роботи!!!
2
0
 
19
 
! Отговори
Неа преди 8 години
Аз не чета темите . Само коментарите , които винаги са различни за сметка на темите ..мхм
1
0
 
28
 
! Отговори
Жена преди 8 години
Сериозно предложение от мен!Уважаеми днесъджии, дайте някаква тема и за 2 лева ще ви врътна такава статия, че няма да може да я познаете! Не ви ли е срам да публикувате едни и същи тъ-пизми, извинявайте, дописки и да считате читателите си, за някакви мега тъ-пи и пълни ***-лоумници с наченки на деменция?! Колко пъти ще публикувате този бъл-воч?