Как котките ни помагат да сме здрави и щастливи?

Мъркащите любимци са нашата терапия срешу стрес
25 апр 2016 10:00, Михаела Лазарова
12
Как котките ни помагат да сме здрави и щастливи?
Снимка: Reuters

Ако има нещо, което може да намали усещането ни за самота, това е домашният любимец, например котката. Котките също са и лечители, които от хилядолетия се радват на почитта на човека. За да ви убедим, че е добре да имате в обкръжението си писана, споделяме някои неоспорими здравословни ползи от съжителството с котка.

Котката може да бъде здравословна терапия

Няма съмнение, че мъркането на котката намалява нивата на стрес и действа успокояващо. Но се оказва, че може да има и други лечебни способности. Мъркащите звуци идват в рамките на медицинския терапевтичен честотен диапазон – 25-150 Hz, което ги прави лечебни агенти за костите.

Ползите не се ограничават само до това. Мъркането може да помогне за облекчаването на болката, намалява подуването около ставите, също и за възстановяване на мускулите и сухожилията.

Повишава имунитета

Ако смятате, че децата не бива да растат заедно с домашен любимец котка – грешите. Писаните могат да помогнат за укрепване на имунитета на малките. Съжителството с котка намалява риска от развитието на алергии и проблеми с дихателните пътища на един по-късен етап от живота.

Установено е, че децата, които израстват с домашни любимци са сравнително по-здрави от тези, които нямат такива. Идеята е, че излагането им на алергени в първите им години, помага да развият необходимия имунитет.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
angeliada преди 7 години
имам котка сиамка и се чувствам добре с нея
9
4
 
12
 
! Отговори
Котарака в чизми преди 7 години
До УотсънДокторе, да знаеш че токсоплазмозата е абсолютно безвредна за човек със здрава имунна система а за тези с болна не само тя а и ред други неща са вредни. По двора ми се въртят 8 котки и съм щастлив да ги виждам как ловят всевъзможни твари - мишки, гущери че и змии някои от тях също приносители на зарази. Всъщност ако беше малко по-информиран щеше да знаеш че токсоплазмозата се разпространява най-вече от мишките към котките!
8
0
 
12
 
! Отговори
самата истина е преди 7 години
Онокологично болен съм и моето коте ми е домашния лечител,но от 11 дни го няма и съм в криза.На 2 години е и е некастриран мъжки котарак ,нежен и чаровен , улична превъзходна но в паспорта му за ваксините пише"Европийска"Имате ли опит със забегнали котараци и евентуалното им завръщане?
7
26
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До vladyНякой да ти е казвал, че се нуждаеш пт психиатър? Ако не, приеми го като приятелски съвет от мен!
6
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
koito neobicha jivotni e LOSH CHOVEK.
5
27
 
40
 
! Отговори
vlady преди 7 години
Истинско удоволствие е човек да разчлени котка на части - да отреже лапите точно под лакътните и тазовите стави и да извади вътрешните органи. Накрая трябва да се намажат стълбите с кръвта на котката както прави великия руснак Горкевич известен като "Звериный Чикатило". Великите Оноприенко, Пичушкин, Чикатило, Муханкин и т.н. са измъчвали и убивали котки в младостта си.
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Определено всички джурналисти в Бг трябва да минат психо-тест.И първа трябва да е Михаела-лудата.
3
1
 
17
 
! Отговори
viovioi преди 7 години
ДА,ВЯРНО Е!!! ПИСАНКИТЕ СА НЕЗАМЕНИМИ , ПУХКАВИ, МИЛИ, ГАЛЬОВНИ И ИГРИВИ.ИМАМ ТРИ.ГУШ:)
2
0
 
11
 
! Отговори
viovioi преди 7 години
ДА,ВЯРНО Е!!! ПИСАНКИТЕ СА НЕЗАМЕНИМИ , ПУХКАВИ, МИЛИ, ГАЛЬОВНИ И ИГРИВИ.ИМАМ ТРИ.ГУШ:)
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всяка качествена бас каса мърка в същия честотен диапазон :)