Защо не бива да пропускате закуската?

Сутрешното ядене намалява риска от диабет
28 апр 2016 08:52, Михаела Лазарова
6
Защо не бива да пропускате закуската?
Снимка: freeimages

Може би сте чували, че закуската е възможно най-добрият начин да започнете своя ден, но някога питали ли сте се защо? Закуската може да ви помогне за един страхотен старт на вашето ежедневие, като ви осигури енергия, дори да сте много заети през деня. Научете повече защо е толкова важна и защо не трябва да се пропуска.

Избор на правилната закуска

Закуската ще ви даде сила, само ако консумирате правилната храна. Трябва да внимавате какво пазарувате и какво готвите. Много зърнени храни и готови закуски имат високо съдържание на захар, сол и мазнини, които могат да доведат до диабет, покачване на телесното тегло и високо кръвно.

Вместо това започвайте деня си с чаша пресен плодов или зеленчуков сок и се придържайте към пълнозърнести храни (например овесена каша), плодове, зеленчуци или здравословни източници на чисти протеини (риба или яйца).

Закуската подсилва имунната система

Храненето играе важна роля в подсилването на имунната система и полезната здравословна закуска може да бъде важен източник на хранителни вещества. Изследване в Университета на Кардиф в Уелс показва, че закуската предпазва от настинки и грипове. Една чаша чай например би била полезна, защото в нея се съдържат антиоксиданти.

В киселото мляко пък има пробиотици – полезни бактерии, необходими за поддържане на здрава чревна флора. Те защитават червата от вредни бактерии. Хранителните вещества са от голямо значение за поддръжката и на белите кръвни клетки, което може да помогне за подсилване на имунната система.

Повече по темата може да прочетете в  Az-jenata.bg


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
angeliada преди 7 години
ям сутрин хубави неща
3
3
 
7
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
съветвайте правителството да дават работа да се увеличи заплатите да се контролират производството на храни и диабет няма да има както при живково време ние не знаехме такива болести които ги има сега.сега не гледаме какво ще ядем гледаме да сме сити това е най важното
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма общо приложим съвети. Всичко е до индивид и време от годината. Зимата не ми се закусва, лятото ми се закусва. Един работник, ставащ в 5 сутринта ако не закуси, до обяд ще прегладнее. А един чиновник, започващ работа в 9:30 може и да не закусва.Как не престанаха да дават съвети за шир потреба.
1
2
 
13
 
! Отговори
м дааа преди 7 години
Аз никога не пропускам баничка с палмови масла ,пълна с имитиращ продукт и бутилка рядка каша подправена с Менделеевата таблица. Да не съм *** да се тъпча с ГМО-та като кравите - обичам си българското.