8 билки при нощно изпотяване и горещи вълни

Пийте чай от черен кокош
30 апр 2016 21:37, Михаела Лазарова
1
8 билки при нощно изпотяване и горещи вълни
Снимка: Reuters

Горещите вълни и нощните изпотявания са едни от първите симптоми на перименопаузата и менопаузата. Много често специалистите препоръчват при тези неразположения да се приемат билкови отвари.

Научни изследвания също показват, че градинският чай и разклонената цимицифуга могат да намалят интензивното изпотяване през нощта и горещите вълни. Билковият чай обаче има ефект, когато се пие топъл или по-студен, а не когато е горещ.

Споделяме няколко полезни билки, които могат да ви помогнат да намалите първите неразположения свързани с менопаузата.

Чай от салвия или градински чай

Чаят от салвия е един отличен пример за билков чай, който помага при топлите вълни. Градинските билки имат охлаждащо свойство и естрогенно действие, което помага за възстановяване на изчерпаните нива на основния женски хормон – естрогенът.

Добавете една супена лъжица изсушен градински чай или свежи листа салвия в чаша и я залейте с гореща вода. Оставете билките да се накиснат 5 минути, а след това ги прецедете. Добавете мед на сладост. Приемайте от тази билка два пъти на ден.

Зелен чай

Зеленият чай е известен с лечебните си свойства, а и много хора го приемат под формата на здравословна напитка, която им помага да елиминират излишните килограми. Той съдържа антиоксиданти, които неутрализират свободните радикали – основен виновник за стареенето на организма. Една чаша топъл зелен чай ще помогне за облекчаване на симптомите на менопаузата, като изпотяването и топлите вълни.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
7
 
! Отговори
А. А преди 7 години
Не се препоръчва да пиете през деня и няма да се потите през нощта