Бързо облекчаване на астмата

Кои билки масла и подправки помагат
0
Бързо облекчаване на астмата
Снимка: freeimages

Астмата е респираторно заболяване, характеризиращо се с епизодични свивания и възпаление на бронхите. Тя може да бъде остра или хронична. Причините за нейната поява могат да бъдат различни видове алергии, замърсяване на въздуха, излагане на студен въздух, влажност, респираторни инфекции, стрес, генетика и други.

Най-честите симптоми на астма включват хрипове, кашлица, задух, стягане в гърдите и затруднено дишане. Тежестта на симптомите варира от слаби до сериозни и дори животозастрашаващи. Можете да контролирате симптомите с промени в начина на живот, промени в диетата, лекарствата, но и като приемате някои билки. Вижте кои.

Мед от борови клонки

Боровите връхчета съдържат горчиви вещества (пиникрин), танини, витамин С, дитерпени, етерични масла. Имат антисептично, противоалергично и отхрачващо действие. Независимо дали се приемат под формата на отвара или ароматен мед, те спомагат за лечението на ангина, бронхити, туберкулоза, астма и други.

Мурсалски чай

Пиринският чай или познат още като мурсалски, се препоръчва за различни заболявания. Билката е с високо съдържание на танини, етерични масла, желязо, цинк, кобалт, мед и натрий. Той има антибактериално и антиоксидантно действие. Действа отхрачващо, противовъзпалително и омекотява лигавиците. Препоръчва се при бронхит, бронхиална астма и други. Приема се по две чаши на ден подсладен с мед на вкус.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Имиджова публикация

0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари