Трикове за премахване на целулита

Кажете сбогом на портокаловата кожа, като консумирате омега-3 мастни киселини
0
Трикове за премахване на целулита
Снимка: Reuters

Има много теории за това каква всъщност е причината за появата на целулита. Тя може да бъде неправилно хранене, натрупани токсини в организма, хормонален дисбаланс, злоупотреба с алкохол и цигари, наднорменото тегло, честите отслабвания и напълнявания, застоял начин на живот или просто генетика.

Безспорен факт обаче е, че повечето жени страдат от портокалова кожа, която най-често се образува в областта на ханша, бедрата, корема и гърба. Това е често срещан проблем, с който представителките на нежния пол се опитват да се преборят. Може да се появи през пубертета, по време на бременност, след менопауза или при употреба на контрацептивни хапчета.

Целулитът се характеризира с мастна тъкан, която се натрупва под кожата и кара повърхността да изглежда като кора на портокал. За да го елиминирате и да се радвате на здраво и красиво тяло, следвайте тези съвети.

Лимонов сок и лют червен пипер

Напитка от лимонов сок и лют червен пипер ще подобри кръвообращението и еластичността на кожата, както и ще помогне за детоксикация на организма. Смесете малко свеж лимонов сок с лют червен пипер, като добавите и малко вода. Пийте микса по два пъти на ден. Много хора твърдят, че ще забележите разликата само след няколко седмици.

Сух масаж с четка

Масаж с четка без масла е друг полезен съвет да прогоните целулита по естествен начин, защото подобрявате кръвообращението и давате възможност на кръвта да циркулира правилно. Използвайте четка, която е мека, с естествен косъм и дълга дръжка, за да можете да достигнете и гърба си.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари