Натурални грижи за сух скалп

Кокосовото масло е чудесен овлажнител
21 май 2016 14:27, Михаела Лазарова
1
Натурални грижи за сух скалп
Снимка: Reuters

Сухият скалп, придружен със сърбеж, предизвиква дискомфорт и неудобство, което най-често се получава вследствие на употреба на неподходящ шампоан или при липса на хидратация.

Ако не се справите с проблема в краткосрочен план, това може да доведе и до загуба на коса.
Освен използването на неправилна козметика, проблемът за сухотата, болезненото раздразнение и лющенето на скалпа може да се дължи на стреса и напрежението.

Независимо от причините, първото нещо, което трябва да направите е, да смените вашия шампоан и да спрете използването на всякакви други продукти за коса. Освен това, използвайте натурални средства, които ще ви помогнат да се преборите с неприятностите. Ето и някои от тях:

Алое вера

Алое вера има невероятно овлажняващо действие. Втрийте малко свеж гел от алое вера в скалпа си и го оставете да действа за 15 минути. След това измийте косата с подходящ шампоан. Тази процедура ще хидратира кожата на главата ви, като ще усетите подобрение още с първото изплакване.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
5
 
! Отговори
Оху преди 7 години
*** предлагат лесен метод за получаване на сух скалп- режете го с томахавка,опъвате го върху някаква мрежичка и го излагате продължително време на сухо,проветриво и слънчево място без да допускате насекоми- това е ... :))