Правила за живот, намаляващи риска от рак

Съвет: Наблягайте на средиземноморската диета
27 май 2016 10:00, Михаела Лазарова
1
Правила за живот, намаляващи риска от рак
Снимка: freeimages

Ракът е едно от най-коварните заболявания на модерното общество. Не че не е съществувал и в миналото, но с лошия начин на живот в настоящите времена броят на страдащите от рак се увеличава драстично.

Ето защо за да се предпазим от рак, както и да намалим съществено риска от заболеваемост, трябва да спазваме някои основни правила за живот. Кои са те?

Не яжте сладкиши и готови храни всеки ден

Колкото и апетитни да са тези храни е важно да се постараем да не ги консумираме всеки ден. Нека това се случва колкото се може по-рядко, ако не можете напълно да се откажете от тях.

Важно е, защото в тези "модерни" продукти и храни има редица изкуствени съставки и химически съединения, които увеличават риска от рак.

Намалете стреса

Стресът е основен фактор за увеличаване на риска от ракови заболявания. Когато човек не е спокоен, имунната му система не успява да се справя с атакуващите я свободни радикали и канцерогенни фактори.

Вярно е, че човек трудно се справя в пълно спокойствие с физическите и емоционалните трудности в живота си, но е важно да се стараем да редуцираме стреса с приятни практики и разтоварващи дейности.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-важно е да спрете да четете "днес".