Какво си мислят за вас колегите ви без деца?

Ако сте работеща майка, с малко по-гъвкаво работно време
30 май 2016 22:34, Теодора Драгоева
6
Какво си мислят за вас колегите ви без деца?
Снимка: outnow.ch

Ако сте работеща майка, която е обградена с колеги (и колежки), които все още нямат деца или по стечение на обстоятелствата са останали бездетни, понякога може би се чувствате странно.

Възможно е вашите колеги да са супер, да са приятелски настроени към вас и като цяло да обичат децата, но все пак от време на време да смятат, че не сте достатъчно лоялна към фирмата, благодарение на статута си на майка.

Ето и какво те тайно си мислят за вас:

1. Защо тя получава възможност за по-гъвкаво работно време?!

Много колеги, които нямат деца не са склонни да смятат, че майките заслужават привилегията да стават по-рано от работното си място или да закъсняват сутрин, извинявайки се с ангажименти с децата си. Ясно е, че е трудно да си родител и да балансираш кариерата с личния си живот, но всеки служител мечтае за по-гъвкаво работно време.
Бездетните ви колеги ще смятат, че вашето по-намалено присъствие в офиса е несправедливо и ще се възмущават тайничко. Те никога няма да могат да разберат колко бързане, стрес и чувство за вина ви коства желанието „да огреете навсякъде“. Колегите ви без деца не осъзнават, че грижите по наследниците ви са също вид работа.

2. Тя ще може ли да се справи с работата?

Ако една работеща майка, заобиколена от колеги без деца, получи повишение, другите веднага започват да се съмняват, че тя ще успее да се справи с новите ангажименти и отговорности. Колегите ви ще смятат, че щом сте майка, вашият основен приоритет ще са децата ви и работата ще бъде на второ място. Всъщност често работещите майки са свръхотговорни и организирани и успяват да носят по няколко дини под мишниците си.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблемът е когато на дргите им се налага да вършат нейните задължения. Другите може би също искат да имат деца. Отнемането на тяхното време защото някой друг имал деца е доста несправедливо.
3
0
 
1
 
! Отговори
anonymous преди 7 години
До аваТака е, никой "нормален" не разсъждава по този начин, но за съжаление е пълно с луди колежки, заради които те уволняват, понеже си бил закъснявал с по 5 минути сутрин...
2
0
 
12
 
! Отговори
hahu преди 7 години
Кво ша кажете да си поговорим малко за демографския срив...а?
1
0
 
11
 
! Отговори
ава преди 7 години
Абсолютни глупости - не смятам, че някой нормален човек така мисли за работещите майки. В крайна сметка всеки започва работа при различни условия - един се е уговорил за по-гъвкаво работно време, друг ще вземе по-висока заплата, трети ще бъде на по-висок пост - това да не е едно време, когато всички уж работят еднакви часове, един тип работа, за еднакво заплащане...