Какво ни прави лоши слушатели?

Когато попитате някого как се чувства рядко дочаквате отговора
28 юни 2016 08:30, Михаела Лазарова
3
Какво ни прави лоши слушатели?
Снимка: outnow.ch

Невинаги човек има точна представа за себе си. Често сме склонни да се мислим за по-добри и толерантни, отколкото всъщност сме. Ако сте чували забележка по свой адрес, че не слушате, когато ви се говори, може наистина да е така.

Лошите слушатели с годините остават без приятели. Демонстрацията на незаинтересованост към чужди проблеми и желания за споделяне пречи на връзките и отблъсква хората. В работата трудностите в слушането също могат да ви навлекат неприятности и да понижат оценките ви.

За да си дадете ясна сметка дали сте лош слушател, отговорете си сами дали правите следните неща:

Прекъсвате събеседника си постоянно

Когато говорите с някого сте склонни да го прекъсвате постоянно и да вмятате своето мнение или да разказвате свои случки уж по темата. Хората около вас може и да не забележат веднага поведението ви, но ако всеки път общуването с вас протича по този начин, те постепенно ще се отдръпнат.
Никой не иска да слуша само чуждите истории без да бъде чут. В общуването е нужна взаимност. Иначе не се получава.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мъжете за ужасни слушатели за жените, а пък жените са ужасни слушатели за мъжете.Така че толерантно отношение помежду си , а мъже с мъже и жени с жени нямат проблеми.А защо между полово са лоши слушатели е дълга тема.Най общо жените харесват красотата, а мъжете силата.И това ги прави различни слушатели.
2
0
 
0
 
! Отговори
gost преди 7 години
Се пита що го е пуснал щото оня да гушка заплатка ли ми тои една гушка добре си го храни добре и после един му крив е що му е крив ако знае щото оня го метнал с инфо по жанката е да е гледал и да нее блеял
1
0
 
0
 
! Отговори
gost преди 7 години
Като тия де са носители на простотии искам да ги питам осъзнават ли поне какво вършат като правят така каква е ползата слъшаики *** да не просперират а да дърпат назад по тая логика има ощетени ние любителите на културата и то в буквалния смисъл просто самата интелигенция страда зарад такива де си учил с тях и решили да се правят *** бизнесмени а какво е бизнес след като коментираш тоя оня що се не докаже с работа тои се доказва тоя де му е дал ама откъм заплатата а другия де го е поел се пита