Мисли за живота и храната от Антъни Бурдейн

"Късметът не е бизнес модел", твърди най-скандалният готвач
0
Мисли за живота и храната от Антъни Бурдейн
Снимка: Reuters

Наричат го най-скандалния готвач. На него изобщо не му пука дали няма да обиди някого. Нарича нещата с истинските им имена, а неговите пътешествия са пътеводител за всеки турист, който освен до красиви места, иска да се докосне и до наистина добра храна. Днес от  рубриката на Az-jenata.bg "Притчи и мъдрости" споделяме няколко съвета за живота от Антъни Бурдейн.

Антъни е роден през 1956 година в Ню Йорк. За кратко време учи във Vassar College, а след това продължава обучението си за професионален готвач в Американския кулинарен институт.

Бурдейн работи в едни от най-елитните ресторанти в света, пише книги за храната и пътешествията, а повечето от нас го познават и от малкия екран. Ето какво може да научите от него за храната, късмета и пътуванията.

„Ако сте на двадесет и две, в добра физическа форма, жадни сте за знания и искате да бъдете още по-добри в това, аз ви призовавам да пътувате колкото е възможно по-далеч и на колкото се може по-различни места, ако трябва спете на пода. Разберете как други хора живеят, хранят се и готвят. Учете се от тях, където и да отидете.“

„Уменията могат да бъдат усвоени. Характера обаче или го имаш, или го нямаш.“

„Вашето тяло не е храм, това е увеселителен парк. Наслаждавайте се на преживяването.“

„Контекстът и паметта играят важна роля във всички страхотни ястия в живота на човека.“

„Добрата храна много често, дори най-често е простата храна.“

„Не лъжете! Направили сте грешка. Признайте си и продължете напред. Но никога не я правете отново.“

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари