Снимка: Reuters
|
Наричат го най-скандалния готвач. На него изобщо не му пука дали няма да обиди някого. Нарича нещата с истинските им имена, а неговите пътешествия са пътеводител за всеки турист, който освен до красиви места, иска да се докосне и до наистина добра храна. Днес от рубриката на Az-jenata.bg "Притчи и мъдрости" споделяме няколко съвета за живота от Антъни Бурдейн.
Антъни е роден през 1956 година в Ню Йорк. За кратко време учи във Vassar College, а след това продължава обучението си за професионален готвач в Американския кулинарен институт.
Бурдейн работи в едни от най-елитните ресторанти в света, пише книги за храната и пътешествията, а повечето от нас го познават и от малкия екран. Ето какво може да научите от него за храната, късмета и пътуванията.
„Ако сте на двадесет и две, в добра физическа форма, жадни сте за знания и искате да бъдете още по-добри в това, аз ви призовавам да пътувате колкото е възможно по-далеч и на колкото се може по-различни места, ако трябва спете на пода. Разберете как други хора живеят, хранят се и готвят. Учете се от тях, където и да отидете.“
„Уменията могат да бъдат усвоени. Характера обаче или го имаш, или го нямаш.“
„Вашето тяло не е храм, това е увеселителен парк. Наслаждавайте се на преживяването.“
„Контекстът и паметта играят важна роля във всички страхотни ястия в живота на човека.“
„Добрата храна много често, дори най-често е простата храна.“
„Не лъжете! Направили сте грешка. Признайте си и продължете напред. Но никога не я правете отново.“
Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase