Какво трябва да знаем за тийнейджърската депресия?

Детето се отдръпва от контактите си с хора
23 юли 2016 18:49, Михаела Лазарова
2
Какво трябва да знаем за тийнейджърската депресия?
Снимка: freeimages

Тийн възрастта е много крехка. Тийнейджърите са много склонни към депресивни състояния, защото все още търсят себе си, формират личността си, копират модели, поради което често се чувстват неразбрани от някои връстници и възрастни.

Тази възраст е много трудна и затова изпадането в тийнейджърска депресия представлява голям риск.
По какво един родител да познае, че детето му в тийнейджърска възраст страда от депресия?

Детето спира да се интересува от любими занимания

Ако допреди това детето ви е било активно, обичало е определен спорт, разхождало се е с приятели и е изглеждало жизнерадостно, а сега тотално е изгубило интерес към любимите си занимания, то това е сериозен сигнал за изпадане в депресия.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Леа преди 7 години
Когато бях тинейджър всичко го правех на пук. Казваха ми, че се държа като бебе, че съм била като на три. Аз и сега го отричам още.:-) Сърдех се за всяко нещо, но понякога имах оснсвание. Родителите ми ми висяха на главата. Въпреки това не съм изпадала в депресии, ревала съм, разбира се, но чак депресии... Не, категорично не. И наистина, човек си сменя настроението.
1
0
 
11
 
! Отговори
Били сме тийнейджъри преди 7 години
На тази възраст човек е ту весел, ту гневен, ту се чувства потиснат и това може да мине за депресия. Тези настроения се сменят непрекъснато - ако не си преживял това, значи просто не си бил нормален тийнейджър.Затова, да не се спекулира с теории за нестабилността в тази възраст - тогава жаждата за живот и поривът да се съхраниш и да продължиш напред, са по-силни от всичко.Случаите на фанатични постъпки на тийнейджъри се дължат на умела психологична обработка, съчетана с психотропни вещества.