Паметникът на Съветската армия падна…От супергерои!

Iron man от популярния комикс освобождава София от монумента
Обновена: 24 юли 2016 08:22 | 24 юли 2016 07:41,
433
Паметникът на Съветската армия падна…От супергерои!
Кадър: bTV

Паметникът на съветската армия в София е разрушен от... супергерои! Това не е предизборна игра, а част от сюжета на новите серии на популярния по света комикс с приключенията на Iron Man - Железния човек.

Iron Man идва в София благодарение на сценариста Брайън Майкъл Бендис и родения в България художник на комикси Алекс Малеев.

"Аз не знаех, че действието се развива в България въобще, докато не получих сценария", разказа Алекс пред bTV.
Той обаче не е изненадан.

"Не се учудвам, че сюжетът се развива в България, защото той го е написал за мен това нещо, и е като шега между нас двамата, която върви от години вече", разказва Алекс.

Сценаристът прочел в Интернет, че Националният дворец на културата е емблематична сграда в София. Затова решил една от ключовите сцени да се случи точно там.

На Алекс обаче, му хрумнала друга идея: "И му казах: "Слушай, ако ще разрушаваме нещо, да разрушим Паметника на съветската армия, защото от години вече хората искат да бъде премахнат".

Всъщност сред най-настоятелните за премахване на Паметника на Съветската армия са политиците. Депутати от РБ дори обмисляха идеята за софийски референдум за съдбата на монумента. Те регулярно призовават центъра на столицата да бъде освободен от паметника и той да бъде изпратен в музея на социалистическото изкуство.

Срещу искането им всеки път са политиците от социалистическата партия. В БСП смятат, че това е история, в която не бива да се намесваме.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


433
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
0
 
0
 
! Отговори
Иванка Ставриева преди 7 години
ВЕЧЕ ТРИ ДЕСЕТИЛЕТИЯ СЕ НОСИ СЛАВАТА НА БЪЛГАРСКИТЕ "ТВОРЦИ", ЧЕ ТЕ СА ЕДИНСТВЕНИТЕ КОИТО МОГАТ ДА ПРАВЯТ ФИЛМИ СРЕЩУ СЕБЕ СИ, А ДОКУМЕНТАЛИСТИКАТА ЗА ТЕЖКИТЕ СОЦИАЛНИ ПРОБЛЕМИ В ДЪРЖАВАТА, СЕ ПРАВИ ОТ ЧУЖДИТЕ МЕДИИ !
221
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Американците купуват Българи на кило с лабилна психика и ги обучават буквално за тал,ибани дори и висши дър.служители камо ли художници!
220
7
 
5
 
! Отговори
Илюзорен Чушкопек преди 7 години
Да го махат и да се свършва. Само разделя народа. Вярно, че е история, а и слава богу. Има си музей на тоталитаризма и диктатурата, да иде там.
219
1
 
5
 
! Отговори
Имало ли е фашизъм? преди 7 години
Смърт на фашизма, свобода на народа! популярен лозунг на сръбските и български партизани. Думите са партизанина Степан Филипович , герой на Спрътовата, който още в първия си бой разгромява немска рота автоматчици с повече от 40 убити и ранени.Той произнася прочутата фраза, миг преди да бъде обесен 22 май 1942 г. във Валево. Тези думи принуждават екзекуцията да бъде изпълнена незабавно, без четене на присъда.
218
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изкуството е най вече да бъдеш оригинален,а не папагал.Няма ли да изградим отново мавзолея на гошо?
217
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да се махне паметника и там да се върне зоологическата градина
216
3
 
8
 
! Отговори
Президент Стрела преди 7 години
А президента ще го има ли в комикса ? Това е типикъл за жанра, публиката ще изреве от екстаз ако се появи Плевналиев . Примерно Плевналиев с една кирка и той помага да се разруши паметника . Обаче джокера от Атака му свива кирката на обяд. Супергероите тръгват да търсят кирката ,но когато я намират разбират че джокера е подменил всички листчета на президента и той неправилно обявява война на НАТО по телевизията. Избухва световен конфликт и вече трябва да се спасява света. Удря часът на мига
215
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Партизански отряд Смърт на фашизма е подразделение на Шеста Ямболска въстаническа оперативна зона на Народоосвободителна въстаническа армия (НОВА) по време на комунистическото партизанско движение в България (1941-1944). в района на Сливен-Ямбол.Интересно защо партизаните не се знаели че ЦБ е независимо и суверенно и в никакъв случай за фашизъм не може да става и въпрос.
214
2
 
8
 
! Отговори
Един ценен съвет: преди 7 години
АКО ЩЕ БУТАТЕ ТОЯ ПАМЕТНИК , НАПРАВЕТЕ ТАМ НОВ , НА МИТЬО ОЧИТЕ, ЗАЩОТО БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТАКИВА КАТО НЕГО , СТАНАХТЕ ОТ "КОМУНИСТИ" --НА "ПЪРВИ КАПИТАЛИСТИ" , КАТО ГЕРГОВ И КОРНЕЛИЯ СЕДЕСАРКАТА--кадъра ИВАН КОСТОВ.
213
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За времето през което червената хунта окупира суверенна Българи са загинали единствено 39 войници ... А колко ш.о.рошоида са проляли кръвта си в бой за суверенитета на Родината срещу сталинските орди? Вероятно мульони, моля уточнете бройката!
212
3
 
5
 
! Отговори
До Ф.Е.Джерджински преди 7 години
Суверенна България до 9 септември е монархия, начело с германец - от известна с деградацията си и *** фамилия./дядото на Борис е умрял във виенска психиатрия/. Разбира се, позорно е когато върхушката и най-вече царските офицери се отричат от клетвата си пред монарха. Нито един от хрантутниците на Кобургите не е посмял и един изстрел да направи срещу окупаторите. Или по-точно нашите братя освободители.
211
5
 
13
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Нещо да кажете за паметника на хамериканските летци, които убиха с бомбите си 2500 наши софийски съграждани 1943-та??? Кланяте ли му се? Слагате ли цветя пред него? Кажете, бе мъ.рши соро.соидни?
210
2
 
1
 
! Отговори
Мечката заигра преди 7 години
НАТО е на един куршум от Мосва - НАТО-то е на куршум и от България. Голяма част от НАТО-то вече е съюзник на Путин и там екзекутират без съд и присъда натовски офицери, а други натовски офицери ги пребиват по мазетата и складовете."Щом мечката заиграе в двора на комшията, чакай я и в твоя двор" Народна мъдрост
209
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако го бутнат направо да вдигат статуя на МИКИ МАУС - до него супер-героите на демокрацията Митю Дзъркелите/като жив/, Русата Златка, млад бизнесмен режещ АЕЦ "Козлодуй" за скрап, патриот-политик негрофил теляк в базите на нашите господари, банди скинари намушкващи привърженик на ЦСКА и пр. Ще има места за самозапалване, както и асансьор за скачащи от високо без парашут,
208
1
 
5
 
! Отговори
Близо е! преди 7 години
Очаквам Путин да поиска да му сложат паметник в центъра на София - Още е рано, всяко нещо с времето си.
207
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 314Бре, американските летци разрушиха София, след това съветските им съюзници и техните *** разрушиха цялата страна.
206
7
 
2
 
! Отговори
Ф.Е.Джерджински преди 7 години
За времето през което червената хунта окупира суверенна Българи са загинали единствено 39 войници ... от алкохолно натравяне. Тази непедизвикана окупация е коствала на България равностойноста на 150 милиарда долара.Нама друг толкова *** народ на който катедралния храм да е на името на чужд светец, пред НС да има *** на чужд император на кон и на пъпа на столицата си да е побило идол на окупационна армия ограбила и съсипала родината.
205
1
 
8
 
! Отговори
нагли говедари преди 7 години
Супергерои ама на комикс . Видяхме капитан америка какви ги омазва навсякъде .
204
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както за всичко останало в България трябва от кравария да идват и ни казват как да живеем какво да строим и какво да бутаме. Хей кравари тук е България а не кравария go home yanks.
203
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБА НА БРИТАНИЯ ТРЯБВА ДА Е ХИПОПОТАМ - КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ЗАТЪВА, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ СИ ОТВАРЯ УСТАТА.