Как сами да повишите самочувствието си?

Почти няма човек, който да не страда от несигурност
25 юли 2016 22:50, Илияна Николова
8
Как сами да повишите самочувствието си?
Снимка: pixabay.com

Почти няма човек, който да не страда от някаква форма на несигурност. На твърдоглавите и самоуверените им е лесно – те не осъзнават всъщност какви профани са, нямат капчица самокритичност и не се замислят чак толкова дали ще се справят с дадено предизвикателство или не.

Всички останали обаче страдат от подобни мисли, което в повечето случаи пречи на самоусъвършенстването и постигането на целите.
 
Как можете да повишите увереността в себе си чрез няколко лесни способа?
 
Потиснете натрапчивите мисли
 
Опитайте се да не мислите веднага за това как няма да се справите с новото предизвикателство или задача, които сте получили. Не се саботирайте сами, защото точно това правите.
 
Страхът е нормален, но е по-важно да осъзнаем последиците от тези спирачки, които сами си поставяме.
Внимавайте с езика на тялото си
 
Може да не ви се вярва чак толкова, но езикът на тялото може да издаде много повече, отколкото си мислите, че показвате. Стига събеседникът отсреща да е достатъчно наблюдателен ще усети вашата плахост и несигурност.
В подобни моменти хищническият инстинкт на хората се отключва. Плахите и неуверени хора лесно биват отритнати от общността, била тя социална, работна или друга.
 
Репетирайте вкъщи, за да изтриете от „жестовата си книга“ подръпването на косата, нервното кършене на пръсти, неспокойното мърдане с крака и така нататък.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Софи преди 7 години
Сестра ми е добър човек, разбира от много неща, но е с много ниско самучувствие. Не я разбирам. Тя иска всичко да може да прави, перфекционост е. Но не се залъгвайте, че перфекционистите са завистливи и га.дни хора. Не мислете, че мразят другите, които могат повече от тях. Е, някои разбира се са такива, но не и кака. Тя просто иска да бъде первектна. Като бях малка тя ме учеше на много неща.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Горе долу в статията е описано какво не трябва да се прави.Не трябва да се симулира самочувствие, защото самата симулация е търсене на одобрение което говори за понижаване на самочувствието.Вярно е че одобрението помага за подобряване на самочувствието , но то се формира основно от вашата вяра в вашите цели и взаимодействието с другите за тях,т.е. важно е вие какво мислите за себе си а не какво впечатление, ще оставите в другите.А това по някакъв парадокс печелиш другите,като не ти трябва одобре
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Желаеш до такава степен да бъдеш като него че си в състояние да го обсебиш дори. До болест до лудост.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако вкъщи разчитат на теб от взимането на едекватни решения до рутинни задължения човек е друг. Без да осъзнава дори че е профан и толкова сигурен в себе си и своите способности. Просто ежедневие. Някои хора не обръщат внимание на това за разлика от други които се вглеждат прекомерно. Това техния начин на живот. Това как изглеждат в нечии очи е друго нещо. Всеки има някаква представа как той тя би желал да бъде и изглежда в чуждото самосъзнание. И когато някой много ти харесва толкова много че
4
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цял живот удома близките ти казват че си грешка на природата. Заченат случайно и за нищо не те бива не че хората са виновни за това.
3
0
 
1
 
! Отговори
gost преди 7 години
Сега ще го повиша слушам едун пиянски разговор едно момче казва ти знаеш ли тъз каква кола е баду питането
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не че не са самокритични те са педантични пърфект. I, ts ok. Understand. My.
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що е туй профани журналист обясни.