Кой казва, че секс за зачеване се прави само в овулация?!

Защо сексът извън овулацията ви прави по-плодовити?
25 авг 2016 22:50, Илияна Николова
0
Кой казва, че секс за зачеване се прави само в овулация?!
Снимка: pixabay.com

Когато жените са готови за бебе обикновено се устремяват към момента на овулацията. Фокусират се в този кратък период, в който по правило е най-вероятно да забременеят и пазят правенето на секс именно за тогава. 

Често обаче тестът за бременност, за съжаление, не показва желания положителен резултат.
 
Каква може да е причината?
 
Според учените вероятно не правите достатъчно секс в моментите, в които не сте в овулация!
 
Точно така. Ново изследване показва, че колкото повече секс правите, докато не сте в овулация, толкова повече имунната ви система се подготвя за приема на сперматозоидите. Това ви прави още по-плодородни.
 
Изследването е публикувано в Fertility and Sterility, пише thestir.cafemom.com. То показва, че колкото по-често го правите в не-плодородните моменти, толкова повече увеличавате шансовете си за зачеване. Вероятността да забременеете по-скоро във времето нараства.
 
Концепцията за имунната система е в основата на този механизъм, според изследователите. Те смятат, че колкото по-често в тялото на майката се въвеждат мъжките сперматозоиди, толкова по-гостоприемна е имунната система на жената. Тя няма да реагира агресивно, както би го направила през заплахата на непознат агент или нашественик, ако редовно регистрира присъствието на спермата на партньора.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
futurehealth преди 5 години
Интересна гледна точка!