Знаците, че пазаруването ви минава нормалните граници

Казано с други думи - вие сте eдин шопинг маниак
13 сеп 2016 22:52, Теодора Драгоева
2
Знаците, че пазаруването ви минава нормалните граници
Снимка: outnow.ch

По света има милиони хора, които страдат от шопинг мания или пристрастяване към пазаруването. Въпросът е дали вие не сте един от тях.

Ето някои признаци, които ще ви покажат, че разходите ви за пазаруване минават нормалната граница:

1. Имате гардеробна пълна с дрехи, които си висят с етикетите
Ако чувствате, че всеки ден трябва да обличате някаква нова дреха, вие сте шопинг маниак. Вероятно вие сте от импулсивните купувачи, които са пълни с нови дрехи, бижута, обувки и аксесоари, които си висят с етикетите в гардероба ви. Вие сте склонни да купувате неща, които после дори забравяте, че притежавате.

2. Не можете да се удържите ден-два без да си купите нещо
Дори да е малка покупка, ново червило, вие се чувствате длъжни да си купите нещо всеки един ден от месеца. Често си купувате неща, които не ви трябват или каквито си имате вече. Тези ненужни покупки показват липсата ви на контрол, когато става дума за разходи.

3. Пазаруването повдига духа ви
Ако имате шопинг мания, вие ще усещате едно специфично чувство на бодрост или повдигане на духа, веднага след като направите поредната си покупка. Пазаруването освобождава мозъчния химикал допамин, което е свързано с чувство на удоволствие и удовлетворение. Допаминът също играе голяма роля в злоупотребата с наркотици, хазарт и т. н.

4. След като си купите нещо скъпо, после имате угризения
Ако след като еуфорията от покупката ви отмине, вие изведнъж усетите бърз спад на настроението си, това е защото изпитвате чувство на разочарование, стрес, вина или разкаяние. Това означава, че усещате, че нещо не е наред, но не знаете как да се справите с проблема.

5. Често се карате с партньора си заради вашето пазаруване
Ако половинката ви смята, че прекалявате с ненужните сметки и покупки, значи тя вече е забелязала вашия натрапчив навик за пазаруване, което е индикация, че имате проблем. Когато цикълът на пазаруване и разходи има отрицателни последици върху отношенията ви, това е издайнически знак, че е време да потърсите помощ.

Още по темата четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Иванов преди 7 години
И аз съм шопинг маниак излизам за цигари и си купувам и запалка и влизам в преразход.
1
0
 
5
 
! Отговори
Крали Марко преди 7 години
Аз па не чувствам угризение, когато НЕ си купя червило!